Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának szerzett dicsőséget

2 órája

Ötödik lett Lengyelországban Dévay Zsombor

Dévay Zsombor legjobb magyarként egyéniben az ötödik, vegyes váltóban a nyolcadik helyen végzett az egyetemi triatlon világbajnokságon Gdanskban.

Németh Krisztián

Fotó: Dévay László

Az édesapja, Dévay László irányításával készülő 24 éves fehérvári sportoló ezúttal egyetemét képviselte, nem sokkal azután, hogy egy német klub, a PUSCH-DATA-Team AST Süßen színeiben csapatban megnyerte a triatlon Bundesliga drezdai versenyét.

A Trion Triatlon Sportegyesület versenyzője Gdanskban egyéniben a 750 méter úszást a 12. helyen fejezte be 8 perc 43 másodperces idővel.

A 19,6 kilométeres kerékpáros szakaszt pazar szökéssel, és eredménnyel zárta! A mezőnyben a második legjobb időt érte el (26:14), csak a Pécsi Tudományegyetemet képviselő Soós Gergő Gyula kerekezett nála kicsivel előkelőbb időeredményt (26:09).

Dévay az 5 kilométeres futásban a tizedik legjobb időt érte el (15:43), így 52 perc 19 másodperces idővel az ötödik helyen zárta az egyéni versenyt. 

A fehérvári sportoló a vegyes váltó versenyben Dobi Gergővel, Peszleg Dominikával, és Kropkó Mártával a nyolcadik helyen végzett 1 óra 17 perc 25 másodperces idővel. A kvartett tagjai közlü Dévay érte el a legjobb időt, 18 perc hat másodperc alatt teljesítette a penzumát. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában