Nem volt meglepetés

2 órája

Potyogtak a díjak a Fejér vármegyei kötődésű labdarúgóknak

Fülöp Márton Díjat kapott Tóth Balázs, a Fehérvár FC kapusa, míg Nagy Zsolt a HLSZ díját érdemelte ki, de díjazták a Puskás Akadémiától Németországba igazoló fiatal futballistát, Sinka Napsugárt is.

Szabó Róbert

Nagy Zsolt (balról a harmadik, zöld mezzel a kezében) is bekerült a 2023-2024-es idény legjobb csapatába

Fotó: hlsz.hu

Megtartotta szokásos díjátadó gáláját szeptember 2-án, hétfő este a Hivatásos Labdarúgók Szervezete. Az idén már 34. alkalommal megrendezett gála helyszíne ezúttal a Fejér vármegyei Etyek volt, míg díszvendége az argentinokkal 1978-ban vb-címet szerző Alberto Tarantini volt, de rajta kívül ott volt Martos Győző, Gujdár Sándor és Fülöp Ferenc, valamint Nyilasi Tibor is.

A 2023-2024-es idényben kiemelkedő teljesítményt nyújtó futballistákat díjazták ezúttal többek között egykori szövetségi kapitányok, az aktuális HLSZ elnökségi tagok, egykori HLSZ elnökök, valamint az NB I-es és NB II-es együttesek csapatkapitányai és vezetőedzői által leadott voksok alapján. Az egyéni díjak mellet az év csapatát is megválasztoták, valamint a női labdarúgás kiemelkedő teljesítményeit is méltatták.

A megnyitó beszédek után rögtön nekiláttak az illetékesek a díjak átadásának, amelyek közül többet is Fejér vármegyében futballozó, vagy a megyéhez szervesen köthető futballista nyert el. Talán nem meglepetés, hogy a legjobb külföldön játszó játékosnak Szoboszlai Dominikot választották meg, azonban ami számunkra még fontosabb, hogy a Fülöp Márton Díjat a sokáig a Puskás Akadémiában, majd az elmúlt idényben a Fehérvár FC-ben remeklő Tóth Balázs kapta meg, míg a HLSZ Díjat Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia nagyszerű formában lévő szélsője érdemelte ki. Utóbbi ráadásul az idény „Legjobb 11-ébe" is bekerült, egyedüli, a vármegyénkben futballozó labdarúgóként.

A HLSZ Díjat először adták át, és azoknak a játékosoknak szánják, akik „Nagy visszatérők", súlyos sérülésből felépülve a legjobb teljesítményt nyújtják, ezért érdemelte ezt ki Nagy Zsolt. A Fülöp Márton Díj már nem új, ezzel a nagyszerű kapus emléke előtt tisztelegnek és adják át a legszebb védést nyújtó kapusnak, ezért kapta meg Tóth Balázs.

A férfiak mellett egy díjat a női kategóriákból is elhozott vármegyei érdekeltségű futballista, hiszen a Puskás Akadémiától az idén nyáron távozó, a 2022-2023-as idényben az Év felfedezettjének megválasztott Sinka Napsugár lett a legjobb mezőnyjátékos.

Érdekesség, hogy a Vidihez ezer szállal kötődő, a tavalyi idényben a Nyíregyháza Spartacussal NB II-es bajnoki címet szerző, és a Magyar Kupában az elődöntőig menetelő Tímár Krisztián a második legjobb edző lett a szavazatok alapján. A legjobb 21 éven aluli játékosok szavazásában Gruber Zsombor a harmadik helyen végzett, míg Tóth Balázs a második lett a legjobb kapus szavazáson. A legjobb külföldön játszó magyar játékos listán Sallai Roland a második helyen zárt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában