Hírek

2012.10.14. 14:59

A megyei bajnok Taligás Menyhért országos harmadik lett a fogathajtó döntőn

Székesfehérvár - A nyitott országos bajnokság mezőnyében Taligás Menyhért bronzérmet szerzett, Tóth Imre negyedik lett (mindketten a Sárbogárdi LE versenyzői). A felmenő rendszerű országos döntőn Vida Károlynak (Káloz LE) a hatodik hely sikeredett.

V. Varga József

A C-kategóriás kettesfogathajtó bajnokság országos döntőjét a Pest megyei Tápiószentmártonban, a Kincsem Lovaspark pályáján rendezték meg. A Fejér megyei hajtók felemás napot fogtak ki, sajnos nem váltak valóra elképzeléseik. A sportvezetés és a lovas közvélemény is - a régiós döntő abszolút sikere okán - jobb szereplést várt, de az eredmények így is biztatóak.

Az országos döntő végeredménye: 1. Viszus Szabolcs (Fülöpházi LE), 2. Csöme Attila (Kishegyi LK, Balatonlelle), 3. Hartmann János Zsolt (Balatonlelle), 4. Kun Szabó Ferenc (Abonyi Imre LSE, Bugac), 5. Zólyomi László (Vecsési SE), 6. Vida Károly (Kálozi LE).

Csapatban aranyérmes Dél-Dunántúl alakulata, hatodik a kálozi Vida Károly, a seregélyesi ifjú Ihász Béla és a szintén kálozi Semjén Attila alkotta Felső-Dunántúl gárdája.  

Nyitott országos bajnokság: 1. Velkei József (Tápiómenti LSE, Újszilvás), 2. Jovics Pál (Szársomlyó SE, Nagyharsány), 3. Taligás Menyhért (Sárbogárdi LE), 4. Tóth Imre (Sárbogárd), 5. Domokos Sándor (Díjugratók és Fogathajtók LE, Hajdúböszörmény), 6. Pisák István (Mátrai LE, Pásztó).

Emlékeztetőként: az országos döntőn egyéniben a Felső-dunántúli régiót a dobogós helyeken végzett Fejér megyei hajtóink, ifjú Ihász Béla (Seregélyes), Semjén Attila és Vida Károly (mindketten Káloz) képviselték. Csapatban szintén a régiós győztes trió tagjai hajtottak a selybák közé.

A szabadtéri szezon az országos döntővel lezárult - mondta el lapunknak Pleizer József, a Fejér Megyei Lovassport Szövetség fogathajtó szakágának vezetője -, s hamarosan (a tervek szerint november végétől) a fedeles sorozat következik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!