Hírek

2013.02.04. 13:11

Be kell jelenteni a földhasználatot

Fejér megye - Bírság terhe mellett március 30-ig be kell jelenteniük a földhasználóknak a személyi számukat, illetve cégek esetén a statisztikai azonosítót és a cégjegyzékszámot.

Klecska Ernő

Mint lapunk korábban megírta: a termőföldről szóló 1994. évi LV. tv. 2013. január 1-től hatályos módosítása alapján a földhasználati nyilvántartás kötelező tartalmi elemévé vált magánszemély földhasználók esetén a személyi azonosító szám (személyi szám), gazdálkodó szervezet esetén a statisztikai azonosító és a cégjegyzékszám.

Az adatlap kötelező használatával a földhasználók az azonosító adatközlési kötelezettségüknek 2013. március 30-ig tehetnek eleget a járási földhivatal felé. A határidő elmulasztása földhasználati bírság kiszabását vonja maga után. Magánszemély földhasználóknak a személyi azonosítót és a lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya mindkét oldala!), míg gazdálkodó szervezet földhasználóknak a statisztikai azonosítót tartalmazó okirat másolatát is csatolniuk kell - hívta fel a figyelmet Holczheim Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal földhivatalának vezetője.

A bejelentés - amennyiben a földhasználatban egyéb változás bejelentésére nem irányul! - ingyenes.

2013. január 1-től minden földhasználónak be kell jelentenie az általa használt termőföldet az illetékes járási földhivatalnál, függetlenül az általa használt összes termőföld mennyiségétől. Ez a rendelkezés az 1 ha alatti, jellemzően zártkerti termőföldek használóira is vonatkozik - hangsúlyozta a szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!