Hűtlen kezelés vádjával

2 órája

Feljelentették Magyar Pétert

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István fordult a hatósághoz.

MW

Magyar Péter

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Újabb feljelentés miatt fájhat a feje Magyar Péternek, ezúttal hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt érkezett feljelentés a Központi Nyomozó Főügyészséghez – tudta meg a Magyar Nemzet.

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István azután fordult a hatósághoz, miután Hadházy Ákos független parlamenti képviselő délelőtt a közösségi oldalán arról írt, Magyar Péter még a Diákhitel Központ vezetőjeként ellenjegyzett túlárazott szerződéseket. Hadházy kiemelte,

 egyes szerződések a véleménye szerint feleslegesek voltak.

Példaként azt írta, az egyik cég 14 millió forintért a KSH-tól származó adatokból próbálta meg kiszámolni, hogy a Diákhitel Központ tevékenysége mennyivel járult hozzá a magyarországi GDP-hez.

Hamarosan a bejegyzés alatt meg is jelent Magyar Péter, és kommentelni kezdett. A Tisza Párt elnöke „méltánytalannak és igaztalannak” titulálta Hadházy szavait. Magyar mintha igencsak összezavarodott volna, magyarázkodó kommentjét ugyanis nagyon sokszor átírta. A független képviselő egyik állítására reagálva kiemelte:

nem tudom, milyen online marketing cégről beszél, amely egyengeti a Tisza Párt tevékenységét. Én nem dolgozom olyan céggel jelenleg, amely a diákhitelnél tendert nyert.

A teljes cikk ITT olvasható el. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában