Hírek

2013.08.27. 06:28

Sárbogárdi vasútállomás: még mindig csak ígéret van

Sárbogárd – Továbbra is szinte járhatatlan a vasútállomás környéke, a város változtatna. A segítségre ígéretet kaptak...

Miskei Anita

Tegnap zuhogott az eső, így hosszú idő után a sárbogárdi vasútállomásra igyekvőknek nem a porral, a kátyúkkal, hanem a sárral, a tengernyire duzzadó víztócsákkal kellett megküzdeniük. Ahogyan hosszú ideje már, most sem számíthatnak jobbra. Az FMH-ban több alkalommal foglalkoztunk már a sárbogárdi vasútállomás környékével, helyzetével, az azonban azóta sem lett jobb állapotú. Annak ellenére, hogy a probléma régebbre nyúlik vissza Sükösd Tamás jelenlegi polgármester ciklusánál – tudtuk meg.

Évek óta megoldatlan probléma: a MÁV területéhez tartozó vasútállomás környéki utak már igen rossz állapotban vannak (Fotó: Gregority Antal)

– Az önkormányzat hosszú évek óta szeretné jobbá, járhatóbbá tenni a vasútállomás környékét, egyedül, pusztán önerőből azonban nem tudjuk helyreállítani a rossz utakat. Ráadásul a problémás terület nem is az önkormányzat kezelésében, tulajdonában van. A problémák mégis itt csapódnak le. Éppen ezért vettük fel már korábban a kapcsolatot a MÁV-val, s kötöttünk megállapodást a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtal (KKK) is. A legfőbb célunk az lenne, hogy a helyiek életminőségét jobbá tegyük, segítsük őket abban, hogy emberi körülmények között vehessék igénybe a MÁV szolgáltatását utasként – mondta Sükösd Tamás polgármester.

Azonban úgy tűnik, legfeljebb az önkormányzat és a helyiek számára fontos, hogy helyreállítsák az állomás környékét, a vasúttársaságnak nem. A polgármester elmondta, korábban megállapodást kötöttek a KKK-val, mely reményre adott okot. Azóta azonban hosszú idő telt el, és semmi sem történt. Annak ellenére, hogy az önkormányzat nagy terhet vállalt volna magára, mégpedig azt, hogy a gépi munka-erővel járul hozzá a munkálatokhoz. De ez egyelőre nem valósulhatott meg, mert a KKK által ígért mart aszfaltot végül nem kapta meg a város.

– Korábban azt az ígéretet kaptuk, hogy az önkormányzatnak biztosítják a szükséges mart aszfalt mennyiséget, majd később írásban arról tájékoztattak bennünket, hogy jelenleg még pénzért sem tudnak számunkra mart aszfaltot adni – mondta a polgármester. Sükösd Tamás végül hozzátette, az is megdöbbentő, hogy az önkormányzat minden feltételt biztosítana, amiben korábban megállapodtak, még a gondot okozó vízelvezetésre is találtak megoldást. Így sem kapnak segítséget sem a MÁV-tól, sem pedig a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtól. Továbbra is kérdéses, mikor állítják helyre a vasútállomás környékét azért, hogy az utazóközönség, a városlakók jobb körülmények között közlekedhessenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!