Hírek

2013.09.16. 16:45

Lezárják-e a magánutat az Árpád iskola és a Tulipán között?

Székesfehérvár - Szeptember 30-ával lezárja a sokak által használt magánutat annak tulajdonosa. Az önkormányzat tárgyal, hogy a probléma megoldódjon.

Házi Péter

- Megdöbbenve olvastam a kihelyezett táblát az Árpád Szakképző Iskola és az egykori Tulipán Rt. épülete közötti úton. Eszerint a terület valójában a szomszédos ingatlanhoz tartozik, a tulajdonos pedig szeptember 30-tól lezárja azt, mert a területet birtokba akarja venni - kereste meg az FMH-t panaszával Varga Ferencné, aki szerint a Seregélyesi úton lévő kisebb-nagyobb cégek dolgozói közül sokan ezen az úton jutnak el a 14-es, 17-es, 20-as busz megállójához. (Az árpádosok számára ez azért nem akkora probléma, mert az iskola udvaráról van kijárat a hátsó irányba.)

Tábla is figyelmezteti az erre járókat, hogy szeptember 30-tól az út tulajdonosa megszünteti az átjárási lehetőséget (Fotó: Házi Péter)

Ha az utat valóban lezárják, gyakorlatilag egy egész nagy tömböt meg kellene a dolgozóknak kerülniük ahhoz, hogy a buszra fel tudjanak szállni. A problémát Márton Roland képviselő is felvetette egy korábbi közgyűlésen, kérve az önkormányzat segítségét

- Egy magáningatlanról van szó, ahol sajnos a magántulajdonos kívánja a magánutat megszüntetni. Az önkormányzat szeretne segíteni a környéken dolgozóknak, ezért tárgyalásokat folytat a tulajdonossal a terület megvétele érdekében, amely így továbbra is átjáróként szolgálhatná az arra közlekedőket. Reméljük, a tárgyalások eredményre vezetnek - fogalmazott kérdésünkre Cser-Palkovics András polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!