Hírek

2017.03.13. 09:25

Életveszélyesen sérült egy motoros – öt baleset a megye útjain

Az elmúlt 24 órában Fejér megye közútjain öt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Bokros Judit

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn reggel közölte: Kajászó külterületén március 12-én a reggeli órákban egy kistehergépjárművel közlekedő 27 éves érdi férfi a Váli-völgyi pihenő és a 8111-es számú út kereszteződésében figyelmen kívül hagyta az Elsőbbségadás kötelező! jelzőtáblát. Megállás nélkül kanyarodott Baracska irányába, ahol összeütközött egy - a védett útvonalon, szabályosan közlekedő - személygépkocsival.  A baleset következtében a vétlen személyautó vezetője könnyű sérülést szenvedett.

Székesfehérváron, az Új Váralja soron egy 26 éves székesfehérvári lakos március 12-én délelőtt Peugeot típusú személygépkocsijával haladása során - eddig tisztázatlan körülmények között - letért az úttestről, majd egy ingatlan kerítésének ütközött. A balesetben a gépjármű vezetője könnyű sérülést szenvedett.

A 6301-es számú úton szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet egy kislángi lakos március 12-én, valamivel 14 óra után. A 25 éves férfi Kisláng felől Soponya irányába közlekedett motorkerékpárral. Haladása során sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, és egy balra ívelő kanyarban kisodródott, majd az úttestet szegélyező árokba csapódott. A mentőszolgálat munkatársai mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Polgárdinál vasárnap délután a 7-es számú főút 84. kilométerszelvényében egy Audi típusú személyautó 51 éves kőszárhegyi sofőrje előzési manővere közben elvesztette uralmát a jármű felett, az úttestről lesodródva egy fának ütközött, majd egy vízelvezető árokban állt meg. A balesetben a gépjármű vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

Vasárnap este Csabdi térségében egy Dacia típusú személyautó 25 éves vezetője haladása során elvesztette uralmát a gépjárműve felett, lesodródott az úttestről, és egy patakmederben állt meg. A baleset során a gépjármű sofőrje, valamint utasa könnyű sérüléseket szenvedtek. Mivel a Dacia vezetőjénél ittasság gyanúja merült fel, ezért az egyenruhások további mintavételre állították elő. Az ügyben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!