Hírek

2017.04.28. 16:15

Egy háromezer fős sportcsarnoknak adna helyet a tudásközpontnak

Székesfehérvár - A Berényi út felújításáról, a volt lovassági laktanyák területén egy sportcsarnok-tudásközpont létrehozásáról és a börgöndi reptér fejlesztéséről is szó volt a városi közgyűlésen.

Házi Péter

Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött az ülés: Székesfehérvár Közbiztonságáért díjat kapott Teveli Zsolt rendőr százados, a városi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezető-helyettese és Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, a katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője.

Amint az várható volt, néhány utcát ismét bevontak a zónás fizetős rendszerbe lakossági kérések alapján, több kihasználatlan parkolót viszont olcsóbb kategóriába soroltak. Földi Judit felvetette, legyen ismét ingyenes az uszoda parkolója, mert most mindenki a Ligetsoron parkol. Cser-Palkovics András polgármester szerint az ingyenessé tétel okozna igazi káoszt, az ötven helyre 300-an próbálnának beállni.

Egy háromezer fős sportcsarnoknak adna helyet a tudásközpontnak

Döntés született arról, hogy a Gyulai Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj fehérvári megrendezésére 2019-ig szóló szerződés születik. Márton Roland ugyanakkor felvetette: miért kell éves szinten 40 milliós keretösszeggel támogatnia a városnak ezt a rendezvényt, mégha az kétségtelenül is messzire viszi a város jóhírét. A polgármester válasza szerint a nagydíj összköltsége 3-400 millió forint, ehhez képest a város szinte jelentéktelen összeggel támogatja a hihetetlen városmarketingű erővel bíró versenyt. Egy héten át tele vannak a város szállodái, olimpiai és világbajnok sportolók sétálnak Fehérváron, akik messze viszik a város jóhírét.

Teveli Zsolt rendőr százados és Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes kapta a Székesfehérvár Közbiztonságáért díjat
Fotó: Koppán Viktor

Arról is döntöttek, hogy felújítják a Berényi út Vértanú és Cserkész utca közötti 520 méteres szakaszát. Az Alba Airport jövőjéről is szó volt az ülésen: Márton Roland képviselő szerint nem világos, hogy sport vagy üzleti célú fejlesztés valósul-e majd meg a repülőtéren. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, a terület megvásárlásával a döntések végre visszakerültek a város kompetenciájába, folyamatos az egyeztetés a reptér jövőjéről a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal. Tanulmányterv készült a sport és üzleti célú reptér megvalósítására, mindez 11-12 milliárd forintos fejlesztést jelentene.

Egyhangúlag támogatta a közgyűlés a Budai út melletti volt laktanyák területén egy tudásközpont és sportcsarnok létrehozását. Az új létesítmény kiválthatja a Köfém csarnokot, és tehermentesítheti az ARÉV csarnokot is, ez a környék lakóinak parkolási gondján is enyhítene.

 



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!