Iszkaszentgyörgy

2014.07.11. 17:20

Nagy lehetőség a környező településeknek is a honvédelmi tárca Fehérvárra költöztetése

Fejér megye - Alaposan felcsigázta a honvédelmi tárca Fehérvárra költöztetésének terve a városkörnyéki településeket. Van, ahol az elszállásolás , van, ahol a munkalehetőség mozgatta meg a fantáziát.

Klecska Ernő

Pákozdnak a nemzeti emlékhely miatt régi kapcsolata van a honvédelmi tárcával. Most érdeklődésünkre Takács János polgármester elmondta, mintegy két éve együttműködési megállapodást kötöttek a miniszterrel körülbelül 100 lakás építésére az állomány számára. A kijelölt, közművesített terület Székesfehérvárhoz közel, Pákozd előtt van. A minisztérium áttelepítése kapcsán a faluban várják a fejleményeket, hiszen a terület bármilyen házak építésére alkalmas. Pákozdon ráadásul az emlékhely miatt érzelmi kötődés is van a honvédséghez.

Takács János  (Fotó: FMH-Archív)

Vannak építésre alkalmas telkek Sukorón is. Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva polgármester a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta, hogy a Gyepes lakópark mellett teljesen közművesített területük van, amelyen 5-10 lakóingatlan alakítható ki. A területen játszótér van, könnyen megközelíthető és gyönyörű a panoráma. Vannak a községben eladó házak is, mivel több idős ember már nem tudja fenntartani az ottani második ingatlanát.

Gáll Attila

Iszkaszentgyörgy évek óta kezdeményezi a honvédelmi tárcával az együttműködést mondta el érdeklődésünkre Gáll Attila polgármester. A település akkor, amikor hazánk az EU soros elnöke volt, felajánlotta fő helyszínül az Amadé Bajzáth Pappenheim-kastélyt. A partnerség a közelben lévő várpalotai lőtér miatt is fontos lenne, hiszen a katonai járművek többnyire a falu irányából közelítik azt meg. A község kiváló adottságai, jó infrastrukturális helyzete miatt megfelelő helyszín lehetne arra is, hogy ott a költöző katonák és polgári alkalmazottak letelepüljenek fogalmazott a polgármester.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!