Külföld

2011.05.16. 13:46

Szíriai emberjogi szervezet: tömegsírt találtak Deraában

Tömegsírt találtak hétfőn a szíriai Deraában, a rendszerellenes tüntetések kiindulópontjának számító városban - jelentette be nicosiai székhelyén egy szíriai emberjogi szervezet, amely annak ellenére tudomást szerzett róla, hogy a várost hetek óta igyekeznek elszigetelni a külvilágtól a hatóságok.

MTI

"A hadsereg engedélyezte ma a lakosoknak, hogy két órára elhagyják otthonukat. Ekkor fedezték fel a tömegsírt az óváros területén, de a hatóságok körülzárták a zónát, hogy az emberek ne kereshessék meg a holttesteket" - mondta Ammár Kurabi, az országos emberjogi szervezet igazgatója. "Azt ígérték, hogy néhányat később kiadnak" - tette hozzá.
Azt egyelőre nem tudni, hány holttest van a tömegsírban. Kurabi minden felelősséget a rendszerre hárított azért, hogy bűncselekményeket követtek el a fegyvertelen lakosok ellen. 
A Damaszkusztól száz kilométerre délre fekvő Deraa ellen április 25-én vetették be a hadsereget a tüntetések megfékezésére, de azóta kivonták. A városban állítólag több százan vesztették életüket a tiltakozó mozgalom március 18-i kezdete óta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!