Külföld

2011.08.10. 17:10

Molotov-koktélt dobtak romák házára

Ismeretlen tettesek Molotov-koktélt dobtak egy roma család házára szerdára virradóra a Prágától 80 kilométerre nyugatra fekvő Krtyben: egy férfi könnyebben megsérült, a tüzet sikerült azonnal eloltani – közölte Sona Budská, a helyi rendőrség szóvivője.

MTI

Hasonló eset történt nemrégiben a közép-csehországi Bychoryban, ahol egy égő fáklyát dobtak egy romál lakta házra. Ebben a támadásban senki sem sérült meg. A rendőrség egy hónapja négy férfit vett őrizetbe, akit azzal gyanúsítanak, hogy rasszista indítékú támadást követtek el a roma család ellen a Prágától keletre fekvő faluban.

A cseh rendőrségi szóvivő elmondta: a szerdára virradóra történt támadás célpontjává vált házban tizenkét "jóravaló roma lakik, akivel soha nem volt gond". Az egyik férfi a lábán égési sérüléseket szenvedett, feltehetően akkor, amikor a tüzet oltották.

A rendőrség szándékos testi sértés okozása címén nyomozást indított. Az elkövetőt, ha bűnösnek találják, 12 évi börtönre is ítélhetik.

"Egyelőre nem mondhatjuk egyértelműen, hogy rasszista indítékú támadás történt volna" – mondta Budská, de további részletekre nem tért ki.

Korábban más lakott a megtámadott házban, és a rendőrség nem zárja ki, hogy tévedésből támadtak a roma családra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!