kitüntetik

2019.07.26. 19:14

Meryl Streep kapja a torontói filmfesztivál által alapított új díjat

A Tribute Actor Award nevű díjat február 9-én egy jótékonysági gála kertében adják át az amerikai színésznőnek.

US actress Meryl Streep attends HBO's "Big Little Lies" Season 2 premiere at Jazz at Lincoln Center on May 29, 2019 in New York City. (Photo by ANGELA WEISS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Meryl Streep háromszoros Oscar-díjas színésznő fogja megkapni a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál új díját, amellyel színészek életművét ismerik el.

A Tribute Actor Award nevű díjat február 9-én egy jótékonysági gála kertében adják át az amerikai színésznőnek. Az adománygyűjtő gála bevételét a filmek és az iparág vezetői alkotói népszerűsítésére fordítják – jelentették be pénteken a filmfesztivál szervezői.

Meryl Streep színésznőt jelölte az amerikai filmakadémia a legtöbbször Oscar-díjra, amelyet háromszor el is nyert

- emlékeztetettek a filmfesztivál szervezői.

Az új díj független a szeptemberben rendezett filmfesztivál alkotásait jutalmazó elismerésektől. A filmfesztivál legrangosabb elismerésével, a közönségdíjjal jutalmazott alkotás rendszeresen jelölést kap az amerikai filmakadémia legjobb filmnek járó díjára, a tavalyi nyertes, Peter Farrelly Zöld könyv című polgárjogi drámája később Oscar-díjas is lett.

A szeptember 5-én nyíló filmfesztivál közönsége láthatja majd Steven Soderbergh The Laundromat című oknyomozó újságírós drámáját, amely Meryl Streep, Gary Oldman és Antonio Banderas főszereplésével készült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában