Kilenc besorozott rab szökött meg egy belgorodi kiképzőtáborból – frissül

887. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Az ukrán haderő 24. gépesített dandárjának sajtószolgálata képén ukrán katonák M109 A6 Paladin típusú 155 milliméteres önjáró tarckkal lövik az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvõ Csasziv Jar közelében húzódó fronton 2024. július 22-én

Forrás: MTI/AP/Ukrán haderő 24. gépesített dandárjának sajtószolgálata

Fotó: Oleg Petraszjuk

Cikkünk frissül

Kilenc besorozott rab szökött meg

Körözést adtak ki az orosz hatóságok kilenc rab ellen, akik az orosz hadsereghez csatlakozva szabadultak ki a börtönből, ám megszöktek egy belgorodi kiképzőtáborból – adta hírül a Kyiv Independent beszámolójára hivatkozva vg.hu.

A rabok közül kettőt gyilkosságért ítéltek el, míg három másikat testi sértésért a helyi sajtó szerint.

 A kötözési plakátok szerint a rabok július 26-án és 27-én léceltek le a kiképzésről, ám azt nem részletezték, hogy hogyan. A körözések szerint a katonaszökevények Belgorod városának közelében lehetnek. Az orosz rabok 2022 nyara óta szabadulhatnak a börtönből, amennyiben hajlandók részt venni az ukrajnai háborúban.

Erre eleinte a Wagner-csoport kötelékében volt módjuk, ma már azonban a besorozott rabok is a hadügyminisztérium irányítása alatt állnak.

A teljes cikket ITT tudja elolvasni. 

Több mint 15 ezren érkeztek Ukrajnából vasárnap

Az ukrán–magyar határszakaszon 7220-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 8167-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 45 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.


Ez történt vasárnap:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában