Választási trükk

2024.08.13. 06:25

A baloldal utolsó mentsvára az álcivilség

A Magyar Nemzet cikke szerint sok helyen csak a logók eltüntetésével maradt esélyük a balliberális kispártoknak.

MW

Illusztráció: Egy férfi leadja szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a kisasszondi művelődési házban kialakított szavazókörben 2024. június 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Országszerte próbálkozott a baloldal azzal a választási trükkel, hogy civilnek álcázott fedőszervezeteket hoztak létre, és azok színeiben tettek kísérletet a helyi önkormányzatok elhódítására a kormánypártoktól – írja a Magyar Nemzet.

Néhány nagyobb településen a taktika sikerre vezetett, így tudták megszerezni Pécset, Keszthelyt, Jászberényt vagy Solymárt

– sorolja cikkében a lap.

Ennek segítségével még olyan bukott politikusok is hatalomra tudtak jutni, mint a parlamenti választásokon rendre vereséget szenvedő szombathelyi polgármester, illetve lélegeztetőgépen tartottak olyan mikropártokat, mint a Jobbik.

Kampány Dobrevvel

Keszthelyen május végén a „független” jelöltek a városba látogató Dobrev Klárával kampányoltak együtt. A keszthelyi baloldal a Városukért Tenni Akarók Egyesület (Vártak) színeiben indult, polgármesterjelöltjük az azóta megválasztott Tóth Gergely volt. A baloldali álcivileknek még arra sem volt gondjuk, hogy eltüntessék azt az információt, miszerint Tóth weboldalának adatkezelőjeként a liberális Momentum Mozgalmat jelölték meg – olvasható a Magyar Nemzet cikkében. Ebből viszont az következik – írja a lap –, hogy a polgármesterjelölt honlapján látható petíciók kitöltőinek adatai az idei választáson hatalmasat bukó liberális politikai párt birtokába kerülhettek.

Ennyi „véletlen” egybeesés már a keszthelyiek gyanúját is felkeltette, ezért panaszt tettek a választási irodánál, rámutatva név szerint, hogy Dékány Péter, Szántó András és Tóth Balázs civilnek mondott jelöltek megtévesztik a Zala vármegyei település választóit, ugyanis a baloldalhoz tartozó jelölőszervezeteiket nem tüntették fel a plakátjaikon.

A testület megállapította, hogy a Vártak mellett Dékány és Szántó esetében a Gyurcsány Ferenc vezette DK a jelölőszervezet, míg Tóth Balázs mögött a Momentum áll.

A választási bizottság azt is kimondta, hogy a baloldal jelöltjeinek magatartása alkalmas a választók megtévesztésére, sérti a választás tisztaságát, a szóban forgó jelölteket pedig eltiltotta a további jogsértéstől.

További részletekért kattintson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában