Illegális bevándorlás

2 órája

Magyarországnak akár évi százszer migránst is be kellene fogadnia

Az Európai Bizottság pénteken nyilvánosságra hozta a határon lefolytatott eljáráshoz kötelezően létrehozandó megfelelő kapacitásról szóló végrehajtási határozatát – írta Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésébe. Bakondi Göryg, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszét az M1 aktuális csatornán péntek este, hogy a magyar kormány 2015 óta jelzi, hogy mennyire fontos a bevándorlás ellenőrzése, lehetőleg az Európai Unió határain kívül – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán péntek este.

MW

Elfogott határsértők Röszke térségében 2016. február 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Az Európai Bizottság pénteken nyilvánosságra hozta a határon lefolytatott eljáráshoz kötelezően létrehozandó megfelelő kapacitásról szóló végrehajtási határozatát – írta Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

A Magyarország által ellenzett migrációs paktum egyes rendelkezéseinek végrehajtása érdekében Magyarországnak és Olaszországnak az EU külső határain létrehozandó teljes befogadási kapacitásának több mint felét, összesen 15 332 (Magyarországnak 7716, Olaszországnak 8016) férőhelyet kellene állandó jelleggel a határ mentén fenntartania, és a végrehajtás első évében akár 31 464 fő esetén a határon eljárást lefolytatni

 – írta.

Az ezt követő években pedig a határon lefolytatott eljárást a teljes befogadási kapacitás akár három-négyszerese erejéig is biztosítani kellene - fűzte hozzá.

A többi tagállam részesedése messze elmarad ezektől a számoktól. Mindezt azért, mert a hazánk által megakadályozott illegális belépések száma kimagasló volt az előző években

– fogalmazott a miniszter.

Bakondi: fontos a migráció ellenőrzése

 Nyugat-Európában 2015 óta nem volt olyan év, hogy ne történt volna a napokban Angliában elkövetett három halálos áldozatot követelő, vagy a Bécsben tervezetthez hasonló terrorcselekmény. Az ellenőrizetlen bevándorlás következtében jelennek meg bűnözésből élő, könnyen befolyásolható elemek – figyelmeztetett Bakondi György az M1 aktuális csatornán pénteken este.

Nyugat-Európában a migráció által keltett feszültségek már elérték a lakosság ingerküszöbét, és a patrióta pártok is felfigyeltek erre a veszélyre. A belga miniszterelnök például arról beszélt nemrég, hogy mindent meg kell tenni az illegális migráció megállítására 

– tette hozzá.

 Sok helyen nemzetállami megoldásokkal próbálkoznak, mert az uniós elképzelések nem működnek. 

Két súlyos veszély fenyeget: az egyik a terrorizmus, a közbiztonság romlása. 

A másik, ami Németországban megfigyelhető: megkönnyítik a migránsok számára az állampolgárság megszerzését, az ilyenek pedig a választásokon minden bizonnyal nem a nemzeti, konzervatív, keresztény pártokra fognak szavazni - magyarázta a miniszterelnök főtanácsadója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában