Augusztus 20.

8 órája

Izgalmas programok várják a családokat is Szent István-napon

Történelmi kalandozások, hagyományőrző bemutatók és kreatív workshopok várják a gyermekes családokat az idei Szent István-napon – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

MW

Érdeklődők a Magyar Ízek Utcája eseményen az államalapítás ünnepéhez kapcsolódó többnapos Szent István-napi rendezvénysorozat egyik helyszínén a Várkert Bazárnál 2023. augusztus 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A közlemény szerint

az idén is a látogatók kiemelt érdeklődésére tarthat számot a Szent Jobb és az Aranyvonat kiállítás az Alkotmány utcában. Az 1938-ban, Szent István halálának 900. évfordulójára készített vonatszerelvény rekonstrukciója egy interaktív történelmi kalandozás helyszíne.

A magyar divat- és dizájnvilág legtehetségesebb képviselői várják a Szent István-nap vendégeit a Divat & Design Fesztiválon, a Millenáris Parkban. A workshopokon és interaktív foglalkozásokon az érdeklődők kipróbálhatják a legkülönfélébb kreatív technikákat, legyen szó ékszerkészítésről, agyagozásról vagy hímzésről – írták.

A Hősök Útján a magyar történelem legemlékezetesebb pillanatai elevenednek meg: a Tóth Árpád sétányon hagyományőrző csoportok és színészek közreműködésével izgalmas múltbéli jeleneteket élhetnek át a látogatók.

Mint írták, a Budai Várban megrendezett Mesterségek Ünnepe az ország egyik legnagyobb népművészeti fesztiválja, amely az egész család számára különleges élményt kínál.

A hagyományos vásárok hangulatát idéző eseményen az ünnepségsorozat résztvevői betekintést nyerhetnek a népi mesterségek titkaiba, és akár maguk is kipróbálhatják a különböző kézműves technikákat – fűzték hozzá.

A szervezők kiemelték, hogy a Szent István-napi gyermekprogramok központja idén is a Városliget. A Varázsligeten megelevenedik István király udvara és Csukás István mesehőseivel is találkozhatnak a kicsik.

A Vajdahunyad vára és a Kós Károly sétány közötti rendezvényhelyszínen számtalan program várja a családokat; a herceg- és hercegnőképző programok mellett interaktív meseelőadások, kézműves foglalkozások és különböző tematikus kiállítások garantálják a felhőtlen szórakozást – olvasható a közleményben.

Aki pedig egy könnyed, mégis élménydús sétára vágyna, megteheti a Városok Sétányán, ahol Magyarország minden városának zászlajával és érdekes információkkal találkozhatnak a látogatók – írták a szervezők.

A programokról az ünnepségsorozat weboldalán és a Szent István-nap mobilalkalmazásán lehet tájékozódni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában