Megtelt a 2000. iskolatáska is

Tegnap, 7:50

Sikerrel zárult az Ökumenikus Segélyszervezet 13. Iskolakezdés együtt! segélyakciója

Az Iskolakezdés együtt! segélyakció miskolci zárórendezvényén adta át kétezredik tanszercsomag adományát az Ökumenikus Segélyszervezet. A rendezvényen jelen volt és a csomagok átadásába bekapcsolódott Wolf Kati önkéntes, a kampány arca és Nagyné Faragó Boglárka, az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci családok átmeneti otthonának vezetője – közölte a segélyszervezet.

MW

Az országos segélyakció keretében a legtöbb rászoruló gyermek személyre szabott tanszercsomagot kapott

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Az augusztus sok családban anyagilag megterhelő időszak. Vannak, akiknek az iskolakezdés inkább szól a megfelelő tanszerek hiánya okozta nehézségekről, mint az új tanévben rejlő lehetőségekről: ruhák, iskolatáska, írószerek, tornafelszerelés – néhány példa a beszerzendő eszközök végeláthatatlan listájáról. Ez az időszak azonban nemcsak a szülőket viseli meg, hanem a nehéz helyzetű gyermekekre is komoly mentális hatása lehet annak, hogy ha társaikhoz képest látványos hátránnyal kezdik meg a tanévet. A

zért hirdette meg idén is Iskolakezdés együtt! segélyakcióját az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy minőségi tanszerekkel tölthesse 2000 rászoruló gyermek iskolatáskáját, mivel a legszegényebb gyermekek számára ezek a csomagok többet jelentenek ajándéknál: egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplő ruha hozzájárulhat ahhoz, hogy ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba, s hogy az iskolakezdés számukra a felzárkózás esélyéről szóljon.

Nagyné Faragó Boglárka elmondta, hogy az országos segélyakció keretében a legtöbb rászoruló gyermek személyre szabott (fiú vagy lány, alsós vagy felsős) tanszercsomagot kapott, de voltak olyan gyerekek is, akiknek egy pár cipő, vagy éppen a komplett tornacsomag hiányzott a tanévkezdéshez, ezért azok beszerzésében segített nekik az Ökumenikus Segélyszervezet. Az intézményvezető példaként említett egy kislányt, aki azért nem akart iskolába menni, mert csúfolták elhasználódott tolltartója miatt, de volt olyan kisfiú, aki azért bújt el reggel, mert szétszakadt iskolatáskája helyett egy nejlonzacskóba pakolták szülei a tanszereket. Egy harmadik családnál azért kezdtek felváltva iskolába járni a gyerekek, mert mint kiderült, kettejüknek csupán egy jó állapotú cipője volt. Egy hasonló esetben pedig az iskolai ünnepségekre vette föl egyik gyermek az egyetlen ünneplőruhát, a másik pedig otthon maradt. 

Az intézményvezető kiemelte: 

Nagy öröm számukra, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatában lakó, illetve azok látókörében élő 2.000 gyermeknek idén is segíteni tudtak a becsengetésig! 

 Az augusztusi segélyakció mellett idén is vállalják, hogy a csomagok összeállításához szükséges pénzen felül beérkező adományokat a gyermekek felzárkózását segítő egész éves munkájuk támogatására fordítják.

 Kapaszkodó programjának keretében az ország 22 pontján több ezer gyermek számára biztosít rendszeres fejlesztő foglalkozásokat a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez az Ökumenikus Segélyszervezet

 – tette hozzá Nagyné Faragó Boglárka.

A kampány arca, Wolf Kati is részt vett a csomagok átadásán
Fotó: Fekete Dániel / Forrás: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Facebook-oldala 

Wolf Kati a kétezredik csomag átadása után köszönetet mondott minden adományozónak, aki a 1353-as adományvonalon, a www.segelyszervezet.hu weboldalon, vagy tárgyi adománnyal csatlakozott az összefogáshoz, továbbá az E.ON Hungária Csoport., a Magyar Posta Zrt. és a Herlitz Hungária Kft. vállalati partnereknek, illetve a sok-sok önkéntesnek, akik az elmúlt hetekben segítették a rászoruló gyerekek tanévkezdését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában