Szenvedős szombat

2 órája

Meggyűlt a baja a szombati nappal

A nehéz pénteket egy hasonlóan zűrös szombat követte az IDM (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft) 6. fordulójában a Nürburgringen.

Szupkai Gábor

Komoly kihívás elé állítja az időjárás Kovács Bálintot és csapatát

Fotó: Facebook

A Nürburgringen gyenge tapadás és szélsőséges időjárás várta pénteken az IDM versenyzőit, köztük a fehérvári versenyzőt, Kovács Bálintot is. De a szombat sem alakult ideálisan. A ködös időjárás miatt csúszott az időterv, mert csak délelőtt 10 után javult a helyzet, ekkor tudták elkezdeni a programot. Egy óra körül volt egy szabadedzés és aztán este 18 órakor a kvalifikáció. 

– Elképesztő nehéz volt a mai nap. Életemben először vagyok itt és száraz beállítások nélkül vágtunk neki a 3. szabadedzésnek és a kvalifikációnak. A szabadedzésen nem teljesen találtuk el a jó kombinációt, de hasznos volt, kitapasztaltuk, hol kell fejlődni. A kvalifikáció első felében éreztem, jók lettek a változtatások, de sajnos az első körömön, elment a motor hátulja, majdnem highside lett a vége, de tudtam menteni egy lowsidera. A motor bekerült a pálya közepére, nem tudtam befutni érte, ezért piros zászlóval leállították a kvalifikációt. Szerencsére a motornak nem lett baja, be tudtam menni a boxba, a szerelők profi munkája 10 percig tartott, de ezzel a 30 perces kvalifikációból, mindössze 18 maradt. Mégis sikerült egy jó kört összeraknom, ezért a 11. pozícióból indulok, mindössze 0,7 mp-re a pole pozíciótól. Az esés ellenére jó köröket mentem, de nehéz dolgom lesz a versenyen. A rajttal kapcsolatos problémáimat sikerült megoldani, előzésben is erős vagyok, nagyon remélem, előre tudom verekedni magam a holnapi versenyben – mondta Kovács Bálint.

Vasárnap két verseny vár a mezőnyre, az első 11.30-kor, a második 15.50-kor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában