Államalapítás ünnepe

2024.08.21. 07:32

Rengetegen vettek részt az idei Szent István-napi programsorozaton (galéria)

Országszerte több mint háromszáz rendezvényt bonyolítottak le.

MW

A drónnal készült felvételen tűzijáték Budapesten az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén 2024. augusztus 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Köszönjük mindenkinek a türelmet és kitartást! Köszönjük, hogy az időjárás viszontagságai ellenére is ilyen sokan tekintették meg a tűzijátékot! – írta tegnap, éjfél után közösségi oldalán Kovács Zoltán államtitkár. 

Tájékoztatása szerint a budapesti központi eseményeket kiemelten nagy érdeklődés övezte, 

a programokon nap közben és a tűzijáték alatt is több százezren vettek részt.

„A nap folyamán beérkezett információk alapján kijelenthető, hogy a keddi Szent István-napi rendezvények rendben zajlottak és komolyabb fennakadás nélkül véget értek. Az eső által okozott kellemetlenségek és késedelem ellenére rendkívüli esemény nem történt. A rendőrség kedd 23 óráig országosan 324 rendezvény békés lebonyolítását biztosította” – vont mérleget az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője. 

Kovács Zoltán megköszönte a lebonyolításért felelős szervezőknek, a rendvédelmi szerveknek, az állami közreműködőknek és szervezeteknek, minden fellépőnek, kiállítónak, valamint a több százezer látogatónak, hogy hozzájárultak az idei Szent István-napi programsorozat biztonságos és sikeres lebonyolításához.

A Szent István-napi ünnepi rendezvénysorozat zárásaként elképesztően látványos tűzijáték és fényshow kápráztatta el az érdeklődőket, amelyről a képgaléria itt tekinthető meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában