Közösen könnyebb

2 órája

Csaknem 1600 nehéz sorsú gyermek iskolakezdését segíti az Adni Öröm! jótékonysági tanszergyűjtés

Összesen mintegy 71 ezer tanszerrel segítették nehéz sorsú családok iskolakezdését a vásárlók a SPAR és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat negyedik alkalommal megszervezett Adni Öröm! tanszergyűjtő akciójában. A támogatók 1,4 millió forint értékű adománykártyát is vásároltak, amelynek összegéből ugyancsak írószereket, füzeket és egyéb iskolaszereket juttat el rászorulókhoz a civil szervezet. A SPAR ezen felül egymillió forinttal támogatta a kezdeményezést – közölte a SPAR Magyarország.

MW

Összesen mintegy 71 ezer tanszerrel segítették nehéz sorsú családok iskolakezdését a vásárlók a SPAR és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat negyedik alkalommal megszervezett Adni Öröm! tanszergyűjtő akciójában

Forrás: Spar Magyarország

Sikeresen lezárult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Adni Öröm! tanszergyűjtő akciója.

 A Szeretetszolgálat önkéntesei 2024. augusztus 21. és 24. között az ország valamennyi INTERSPAR áruházában gyűjtötték a tanszereket: a hipermarketek vásárlói összesen több mint 71 ezer darab tanszert – ceruzákat, tollakat, színesceruza-készleteket, füzetcsomagokat, tolltartókat, rajzkészletet, iskolatáskát, tornazsákokat – vásároltak és ajánlottak fel a jótékonysági akció keretében. Az összegyűlt tanszerekből a Szeretetszolgálat munkatársai teli iskolatáskákat, tanszercsomagokat készítettek össze és nehéz sorsú családoknak juttatják el.

A kampány másik ágán 2024. július 29. és szeptember 1. között a SPAR online shopban, valamint az INTERSPAR áruházakban megvásárolt 500, 1500, 3000, 5000 és 10 000 forintos címletű adománykártyákkal is segíthettek a támogatók. 

Az itt felajánlott, összesen 1,4 millió forint összeget ugyancsak tanszerekre váltja a Szeretetszolgálat, és ezeket is eljuttatják nehéz sorsú gyermekekhez, valamint a Máltai Iskolákba járó halmozottan hátrányos helyzetű családok gyermekeinek. A SPAR Magyarország a felajánlásokat további 1 millió forinttal egészítette ki, hogy még több rászoruló diák részesülhessen a tanszerekből.

A SPAR számára a társadalmi felelősségvállalás, nemes célok támogatása alapítása, azaz már több mint 30 éve a vállalati kultúra szerves része. Ebben hosszú ideje stratégiai partnerünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amely az ország valamennyi térségében igyekszik segítséget nyújtani a hátrányos helyzetű embereknek. Az Adni Öröm! tanszergyűjtő kampányt negyedik éve szervezzük meg közösen és örömmel mondhatom, hogy ismét jelentős mennyiségű tanszerrel tudjuk segíteni a nehéz sorsú családokat. Hatalmas köszönet illeti vásárlóinkat, akik az idei évben ismét kitettek magukért és önzetlen támogatásukkal sok gyermek iskolakezdését, tanulmányait segítik

– ismertette Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult a gyűjtéshez. A tanévkezdés sokszor keserű választásokra kényszeríti a nehéz sorsú családokat, az adományokkal ezen tudjuk átsegíteni az érintetteket. A negyedik Adni Öröm! iskolakezdést segítő kampánnyal több mint 1600 gyermeknek segítünk, ők a felajánlott tanszereket a tanév első napjaiban kapják kézhez, egy részüket pedig a későbbiekben osztjuk ki ezek pótlására

– mondta Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője. 

Az adománygyűjtés eredményeiről a www.adniorom.hu weboldalon is lehet tájékozódni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában