szponzorált tartalom

2019.05.16. 20:40

Kiknek ajánlott a négyévszakos autógumi használata?

Ha rosszabb időjárásban kevésbé szokott vezetni, akkor érdemesebb lehet négyévszakos gumit használnia. Ezt az abroncsot általában azoknak ajánlják, akik kevesebbet használják az autókat, mint egy átlagember. Télen a négy évszakos abroncsokkal nem teljesen biztonságos a közlekedés. Olyanoknak ajánlják, akik télen, a jeges utakon tudják nélkülözni az autót, illetve nem készülnek több száz kilométeres túrára.

Nagyon sokan azt gondolják, hogy egy. négyévszakos abroncs megvásárlásával mindent letudnak. A négyévszakos abroncsok nem hordozzák magukban a nyári és a téli abroncsok tulajdonságait. Ez egy teljesen más abroncs. Természetesen a fejlesztők próbálnak olyan abroncsokat tervezni, amelyek mind a 4 évszakban tökéletesek, de ez nem így van. A legtöbb abroncsot a tesztek alkalmával minőségi úton próbálnak ki és nem annyira zord körülmények között. Télen a téli és nyáron a nyári abroncs az, amely a legnagyobb biztonságot nyújtja. Az abroncsok között a legnagyobb különbség a mintázatban és az összetételben van. Egy téli abroncs mintázata és anyagösszetétele segít abban, hogy a hóban jól tapadjon és ne csússzon meg a jeges úton. A nyári abroncs ezzel ellentétben abban segít, hogy a nedves, esőáztatta utakon segítse a vezetőt és utasait. Ilyenkor a féktáv is kisebb és a száraz úton is tökéletes tapadást biztosít mégsem kopik el túl gyorsan.

A gumiabroncsok kialakításánál az is fontos, hogy mennyi üzemanyagot fogyaszt az autó. Ha nem a megfelelő abroncsot használjuk akkor a fogyasztás akár jelentősen is megnövekedhet. Természetesen a négyévszakos abroncsok is jók, de csak olyanoknak ajánlott, akik a fent említett körülményekre tekintettel tudják használni az autójukat. Ha túlzottan tapad egy abroncs, akkor sokkal több üzemanyagot képes fogyasztani. A négyévszakos abroncsok a téli és a nyári abroncsok tulajdonságainak csak egy részét hordozzák magukban, de ha tényleg keveset használnak egy autót akkor sokkal gazdaságosabb ennek a megvásárlása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában