A Dunaferr Kupa új nevén

2022.08.20. 11:00

Wichmann Tamás Nemzetközi Regattát rendeznek Dunaújvárosban

Címkék#regatta

Duol.hu

A Wichmann Tamás Nemzetközi Regattát augusztus 27-28-án rendezik meg Dunaújvárosban, írja az uniduna.hu.

A verseny a korábbi három évtizedben megrendezett, akkori nevén Dunaferr Kupa jelentősen magasabb színvonalúra fejlesztett, immáron nemzetközivé váló eseménye, amely a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai támogatásával, valamint a Kolonics György Alapítvány védnökségével és a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület rendezésében valósulhat meg. A versenyt a Kikötői Öbölben rendezik meg. A versenyen tervezetten az első, nemzetközi csapatok meghívásával megszervezett alkalommal legalább 20 magyar és 5 külföldi csapat vesz részt, legalább 400-500 versenyzővel.

A verseny célja a nemzetközi barátságok kialakítása, határon túli sport- és gazdasági kapcsolatok megalapozása kölcsönösen előnyös alapokon. További cél természetesen Wichmann Tamás, az egykori magyar kenukirály emlékének ápolása, megőrzése is, hiszen példaképeinkbe vetett hitünk által válunk kiválóvá mindannyian.

A Wichmann Tamás Nemzetközi Regatta kajak-kenu versenyről részletesen a https://wichmannregatta.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!