Rendőrségi

2012.08.21. 12:47

Előzetesben a fiatal fehérvári rablók

Székesfehérvár - Egy augusztus eleji, éjszakai rablás harmadik elkövetőjét fogták el a napokban a rendőrök. Egy fiatal, háromtagú banda fiatalokból álló társaságot fosztott meg értékeitől.

feol.hu

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablással gyanúsítanak a fehérvári nyomozók két 17 éves fiút, akik harmadik, 12 éves társukkal együtt pénzt és mobiltelefonokat vettek el három tinédzser fiútól Székesfehérváron, majd amikor a sértettek megpróbálták visszaszerezni értékeiket, késsel fenyegették meg őket. Az eset még augusztus 09-én történt – közölte kedden Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

A trió egyik fiatalkorú tagját járőrök, míg a 12 éves fiút egy szabadidős rendőr fogta el még aznap. Harmadik társuknak akkor sikerült megszöknie az egyenruhások elől. Egy hét múlva, pénteken kora délután azonban munkából hazafelé tartó nyomozók felismerték az utcán, és sikerült őt is elfogniuk. Jelenleg mindkét gyanúsított előzetes letartóztatásban van.

A háromtagú társaság Székesfehérváron, a Csanádi téren. Rabolt ki két 15 és egy 14 éves fiút. A tettesek értékeik átadására szólították fel a sértetteket, majd amikor azok átadtak nekik két mobiltelefont, valamint több ezer forint készpénzt, azt eltették. Amikor a tizenéves fiúk azokat vissza akarták szerezni, az elkövetők késsel fenyegették meg őket, majd elmenekültek a Budai út felé. Az akkor szolgálatban lévő járőröknek sikerült zárniuk azt a területet, amerre az elkövetők menekültek, így az egyik 17 éves támadót sikerült elfogniuk. A csapat legfiatalabb tagját – aki mindössze 12 éves – egy szabadidős járőr fogta el. Akkor a harmadik elkövetőnek sikerült elmenekülnie. Miután a rendőrök beazonosították személyét, kiderült, hogy egy általuk jól ismert bűnelkövetőről van szó, akinek korábban házi őrizetét rendelte el a bíróság egy korábbi lopási ügyben. Ékszereket vitt el lakásokból úgy, hogy oda különböző ürügyekkel bejutott. Amikor a 17 éves fiút a rendőrök lakásán többször ellenőrizték, egyszer sem tartózkodott otthon, így elrendelték körözését.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságról pénteken kora délután hazafelé tartó két nyomozó vette észre a körözött fiatalt, egyből utánaszaladtak és elfogták. A fiatalkorú a rendőri intézkedés során folyamatosan ellenállást tanúsított, illetve azt hangoztatta, hogy őt valakivel összekeverik, és más néven mutatkozott be. A nyomozók illetve a később helyszínre érkező járőrök azonban korábbi ügyeiből kifolyólag már jól ismerték, így előállították a kapitányságra.

Ott – hasonlóan 17 éves társához – őt is gyanúsítottként hallgatták ki felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt. Míg a korábban elfogott fiatalember részletes, beismerő vallomást tett, a pénteken elfogott fiú megtagadta a vallomástételt. Harmadik, 12 éves társuk elszámoltatása szintén megtörtént, bár ő életkora miatt nem büntethető.

A két 17 éves fiatal mindegyike volt már büntetve és mindegyikkel szemben jelenleg is folyamatban van büntetőeljárás. Így a Székesfehérvári Városi Bíróság mindkettőjük előzetes letartóztatását elrendelte – tájékoztatott a szóvivő.         

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!