Sport

2013.10.13. 15:30

Női kézilabda NB I: pontot veszített az FKC Veszprémben

Veszprém - Hiába játszott szinte végig fölényben, a lefújás előtti pillanatokban kapott gól miatt mindössze egy ponttal tért haza a Fehérvár KC a Bakonyból.

Horog László

Tóthék nagy pillanataival indult a mérkőzés, a hazaiaknál Gabriella, majd Eszter termelt szorgalmasan az első percekben, a túloldalon Horváth volt eredményes. Később Vaszari és Herr köszönt be, ahogy múltak a percek, úgy lett egyre dominánsabb a Fehérvár, a hazaiak a 9. percben vezetettek utoljára (4-3), s a folytatásban az történt, amit a látogatók elterveztek.

Siti bombagólokat lőtt, majd Tilinger talált be: a gól után hosszasan állt a játék, ugyanis a veszprémi kapus bongyor hajába ragadt a labda, amit csak az érkező masszőr hathatós segítségével lehetett onnan eltávolítani. Megnyugtató, 3-4 gólos volt a vendégelőny, ami fordulás után tovább nőtt, semmi sem utalt arra, hogy nem az FKC győzemével ér véget a találkozó. A lefújás előtt öt perccel, háromgólos különbségnél emberfogásra tért át a Veszprém, ami megzavarta a fehérváriakat. A hazaiak szinte minden akciója góllal zárult, ráadásul a játékvezetők az utolsó percekben csak a fehérvári szabálytalanságokat torolták meg, a túloldalon semmit.

A játékvezetőknél ez a hazai szabálytalanság sem ért kiállítás (Fotó: Napló)

A dudaszó előtt öt másodperccel, 29-30-as állásnál Tóth G. átlövésébe Kiss Éva csak beleérni tudott, a labda a hálóba pattant, ellenakció vezetésére pedig már nem maradt idő. Balássi Imre, az FKC elnöke bár elismerte, hogy megnyert meccset engedtek ki a kezükből, hozzátette, a bíráskodás, főleg a végjátékban, kritikán aluli volt.
- A mezőny, legdurvább együttesével játszottunk, ennek fényében vicc, hogy ők nyolc büntetőt dobtak, mi pedig egyet sem.

Veszprém Barabás - DT KC– Fehérvár KC 30-30 (14-16)

Veszprém, 400 néző

Vezette: Herczeg, Südi

Veszprém: Pásztor, Szemerey, Györkös (kapusok), TÓTH G. 11 (4), TÓTH E. 4 (1), Planéta 3 (1), Takács 3, Hajtai 2, Marincsák 2, Pelczéder 2, Gulyás 1, Kokas 1, Vesztergombi 1, Kiskartali, Kurucz. Vezetőedző: Róth Kálmán.

FKC: Kiss, Győrffy (kapusok), VASZARI 6, HORVÁTH B. 5, TILINGER 5, Kazai 3, Azari 2, Hajduch 2, Herr 2, Mayer 2, Siti E. 2, Benzal 1, Emberovics. Vezetőedző: Pal Oldrup Jensen.

Kiállítások: 6, ill. 14 perc. Hétméteresek: 6/7, ill. -.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!