Sport

2014.02.13. 19:30

AZ FKC a Veszprémet fogadja

Székesfehérvár - Hazai parketten játszik bajnokit a Fehérvár KC csapata. Tilinger Tamaráék a tabella 10. helyén álló Veszprém Barabás KC együttesét fogadják a 19. fordulójában, 18 órakor a Köfém csarnokban.

Káldor András

Mint ismeretes a szurkolók előtt kisebbfajta csodát láthattunk az FKC lányaitól múlt szombaton Vácott, és abban bízhatunk, hogy az ott nyújtott teljesítmény nemcsak egyszeri volt, hanem ugyanott folytatják, ahol abbahagyták a szomszédvár csapata ellen is. Bőven van okuk erre Pal Oldrup Jensen tanítványainak, hiszen az őszi idény 8. fordulójában, a végjátékban kiénekelték a sajtot a fehérvári szájakból a fiatalokból álló veszprémiek. Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy az utolsó percben Tóth Gabriella egyenlítő góljával alakult ki a 30-30-as végeredmény, méghozzá többek között ötgólos FKC vezetést is ledolgozva. Azon a meccsen kevesen nyújtottak átlagon felül a gárdából, csupán Tilinger Tamara, Horváth Bernadett, és Azari Fruzsina góljai adtak lendületet. Más kérdés, hogy a végig feszült összecsapáson a Herczeg Péter és Südi Péter bírópáros is inkább a Fehérvárt sújtotta ítéleteivel. Míg a hazaiak hét büntetőhöz jutottak, addig Tilinger egyszer sem állhatott szembe Pásztor Bettinával. Csak reménykedhetünk abban, hogy most reális elbírálásban lesz részük a vendéglátóknak, ugyanis ezt a két játékvezetőt jelölte a szövetség erre a csatára .

Azari Fruzsina akaratos, gólerős játékára a Veszprém ellen is szüksége lesz a Fehérvár KC-nak (Fotó: Koppán Viktor)

A Veszprém közben dicséretesen küzdött a KEK-ben, a francia Fleury Loiret Handball ellen, ám búcsúztak a sorozattól a nyolccadöntőben. A bajnokságban az előző fordulóban, pedig kis híján meglepetést okozva az FTC-Rail Cargo Hungáriától csupán három góllal kaptak ki (24-27). Ráadásul a Fradi nyolcgólos előnyt szerzett az első félidőben, ám a Veszprém a fordulás után már jobb volt ellenfelénél, de hiába nyerte meg a második játékrészt, fordítani már nem tudott. Ez akár intő jel is lehet az FKC számára, de a Vác ellen látott agresszív védekezéssel, valamint hatékony támadójátékkal mindez kiküszöbölhetőnek tűnik.




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!