Sportvilág

2009.08.14. 02:29

Hanga Ádám ifjúként volt higgadt nyerőember

Székesfehérvár - A magyar férfikosárlabda-válogatott ma Ukrajnában játszik Eb-pótselejtezőt. Hanga Ádám, az Albacomp válogatottja beszél a csapatról.

Silye Sándor

Hanga Ádám az észtek ellen a győzelem egyik oka volt. A bajban a sereg élére állt, higgadt, okos megoldásaival átlendítette a holtponton a csapatot, nagy része volt a sikerben. Éppen a repülőtér felé voltak úton Ukrajnába, amikor beszélgettünk.

- Az első két meccsen nem érztem annyira jól magam, mert akkor nem ment úgy a játék, ahogy szerettem volna. Az észtek elleni csatán már rendben volt minden, felszabadultan játszottam, és végül győzelemel fejeztük be azt a fontos 20 percet - mondta az Alba kiválósága.

- Mintha kevés lehetőséget kapna, vagy nem így van?

- Nem, meccsenkét eddig átlagosan 15-20 percet töltöttem a parketten második irányítóként Fodor mögött. Jó, persze, mindenki szeretne 40 percig a parketten lenni, de amikor nem megy, akkor kevesebb, amikor meg jó minden, több lehetőséget kapok. Teljesen elfogadható, hogy az játsszon többet, aki többet tud használni a csapatnak!

- Mit tud ez a válogatott, mitől jó a csapat?

- Plusz motivációként sarkall bennünket, fiatalokat a bizonyítás vágya. Braniszlav Dzunics jól összerakta a csapatot, kellemetlen védekezést mutatunk be, ez a siker kulcsa.

- Reális a bentmaradás?

- Igen,hiszen a sorozat felénél az első helyen állunk!

- Az Albacompra gondol?

- Természetesen, de most még a válogatott előtt álló feladatra koncentrálunk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!