Székesfehérvár

2013.04.15. 13:02

Áldozatvédelem gyermekkorban

Székesfehérvár - A rendőrség premierre készül csütörtökön: a Csillagkapu modell-program fehérvári konferenciáján levetítik az Ovi-zsaru program prevenciós kisfilmjét és klipjét.

V. Varga József

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködve az Echo Innovációs Műhellyel és a Fejér Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatával konferenciát rendez Áldozatvédelem gyermekkorban címmel április 18-án, csütörtökön 10 órakor a Fehérvári Civil Központ színháztermében (Rákóczi u. 25.).

Az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítés fejlesztését szolgáló Csillagkapu modell-program bűnmegelőzési moduljához kapcsolódó rendezvényen bemutatják az Ovi-zsaru prevenciós programhoz készített oktatófilmet és klipet. A konferenciát Varga Péter rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitja meg. Az előadások sorra veszik a rendőrség ifjúságvédelmi prevenciós programját és a húszéves D.A.D.A. (dohányzás, alkohol, drog, AIDS) programot.

Ovi-zsaru bemutató foglalkozást tartanak óvodások közreműködésével, beszámolnak a program gyakorlati, óvónői tapasztalatairól, valamint a résztvevők megismerkedhetnek Rendőr Robival és Rosszcsont Ricsivel. A pszichológus szemszögéből esik szó a bűnmegelőzésről gyermekkorban, végül a konferencia konzultációval zárul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!