Székesfehérvár

2017.06.02. 15:25

Miénk a park...

A Tóvárosi lakónegyed déli részén egy kellemes sétány, pihenőpark köszönti az arra járókat és az itt élő nyugdíjasokat.

Olvasó

2016-ban az önkormányzat majd 50 millió forintért felújíttatta, a Városgondnokság fákat, díszcserjéket ültetett, kicserélték a közvilágítást, a sétány közepetáján két pingpongasztalt, és egy szépkivitelű pergolát, benne két asztallal, padokkal építettek.

Mi nyugdíjasok igazán örömmel vettük, ám néhány héttel ezelőtt mindezt alaposan megszemlélve úgy döntöttünk, ugyancsak ráférne egy kis "nagytakarítás", bár néhány, meglehetősen szkeptikus barátunk, megpróbált lebeszélni róla. Mi azonban bízunk abban, hogy a letisztított asztalokon és padokon egyre kevesebb lábnyomot találunk, s a több kilónyi cigarettacsikk is a kihelyezett szeméttárolókban landol.

Nos, a Tóvárosi Nyugdíjasok Baráti Társasága május 30-án 19 fővel, felvállalta és elkezdte a pergola és környékének a takarítását, melyhez az önkormányzati képviselőnk, és a Városgazdálkodás biztosította a szükséges eszközöket. Jó hangulatban, vidáman, serényen tevékenykedtünk, amikor megjelent két hatalmas fűnyírógép, bemutatva, mire képes egy ily méretes masina, s pillanatok alatt frissen vágott füvel és hatalmas porral terítette be mindazt, amit mi korábban letisztítottunk.

Bosszankodtunk, de nem adtuk fel, hát ismét rendet teremtettünk, sepertünk, gereblyéztünk, asztalokat, padokat töröltünk ismét tisztára. S a végén, köszönet Kovácsné Marikának, gulyáspartival fejeztük be önként, saját érdekünkben vállalt munkánkat. Kellemes, vidám baráti nap volt! Köszönjük Mészáros Attila alpolgármester úrnak, önkormányzati képviselőnknek, és a Városgondnokság munkatársainak.

És köszönöm mindazon nyugdíjas tagtársamnak, akik hívásomra azonnal igent mondtak, s velünk töltötték e napot!

Schwerlichovszky László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!