Úrhida

2016.11.06. 11:25

Gong és hangtál meditáció Úrhidán – Modern ima az új iskoláért

Úrhida – Közösségi gong és hangtál meditációt tartanak a település új iskolájáért szerdán este a közösségi házban. A gongok a teremtés hangján segítik a meditáció rezgésemelő erejét.

V. Varga József

– Emberi kapcsolatainkat javítani tudjuk meditációval – állítja Nemesné Somlai Gitta szakpszichológus, természetgyógyász.

A szülői klub következő alkalmán közösségi gong és hangtál meditációt tartanak a település új iskolájáért november 9-én, szerdán 17 órától a közösségi ház nagytermében. A szervezők várják az érdeklődőket a meditációra, melyen Nemesné Somlai Gitta és Nemes István közreműködésével ellazult, kényelmes állapotban élvezheti mindenki a gongok a hangtálak rezgéseinek jótékony hatását. A részt vevők a békés meditációval, teremtő energiájuk megsokszorozásával bíznak abban, hogy sikerül előmozdítaniuk a falu leendő új iskolájának építését. (Polifoamot és plédet mindenki vigyen magával.)

„Kérjetek és megadatik néktek" (Mát. 7,7.) Az új úrhidai általános iskola látványterve Fotóreprodukció: V. Varga József

Imádkoznak? – firtattuk a meghívót olvasva.

– Igen, tulajdonképpen mindez egy közös fohász, meghallgatás kérése, hit, remény, bizalom a Teremtőben (a Szentlélek erejében). „Kérjetek és megadatik..." – fejtette ki lapunknak Somlai Gitta. – Amint Sri AmmaBhagavan mondja: „Az ima bármit és mindent meg tud változtatni".

A gongok a teremtés Óm-hangján segítik a meditáció rezgésemelő erejét – folytatta a pszichológus. A többi emberhez fűződő kapcsolataink, a velük együtt átélt tapasztalatok, élmények adnak értelmet az életnek. És ezek a kapcsolatok óriási mértékben alakítják, befolyásolják életünket.

Nemesné Somlai Gitta: Közös fohász, hit, remény, bizalom Fotó: FMH-archív

– A rendszeresen meditálók sokkal érzékenyebbek lesznek embertársaik irányában, mélyebb, alaposabb lesz az emberismeretük. Megérzéseik oly mértékben fejlődnek, hogy pontosan tudják, kiben bízhatnak meg, kivel szabad üzletet kötni, kit érdemes elkerülni, titkolnak-e előttünk valamit. Információk hiányában is átlátnak az embereken, a jót és a rosszat is előre felismerik – hangsúlyozta Somlai Gitta.

– Ennek oka, hogy aki meditál, nemcsak a saját tudatalattijához, hanem más emberek tudattalanjához is képes lesz hozzáférni. Hétköznapi nyelven szólva: veszi az adást, bele lát a fejébe, átlát rajta. Jung a kollektív tudattalan megcsapolásának nevezi. Ezen ne csodálkozzunk, ne keressünk magyarázatot, ne bizonytalanodjunk el, mert a dolog működik! Hagyatkozzunk bátran megérzéseinkre, hogy a körülöttünk lévő emberekkel együtt szépítsük, gazdagítsuk életünket és a világot!

Kapcsoljuk össze meditációnkat a hála érzésével! Miután saját technikánkkal meditatív állapotba hoztuk magunkat, gondoljuk és érezzük át, hogy melyek azok a dolgok életünkben, amelyekért hálásak lehetünk. A hála a teremtő meditációk legerősebb támogatója – tette hozzá a szakpszichológus, természetgyógyász.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!