Frissen Fejérből

2021.11.13. 18:28

Várhatóan közel 3 milliárd forint marad a KKV szektornál Székesfehérváron

Cser-Palkovics András közösségi oldalán adott tájékoztatást a megyeszékhelyet érintő gazdasági intézkedésekről.

feol.hu

Fotó: Cser-Palkovics András/facebook

A Kormány új bejelentései alapján 2022-ben is felére csökkentik a kis- és középvállalkozások iparűzési adóját. Székesfehérvár polgármestere bejegyzésében azt írta, hogy a nagyobb cégekre vonatkozóan nem változik az adómérték, Székesfehérváron 2022-ben is 2 % lesz.

A jövő évi tervekről így fogalmazott: „a béreket és dolgozói juttatásokat kell növelnünk. Ennek egyik eszköze, hogy fenntartjuk a KKV szektor adókedvezményeit, beleértve ebbe az építményadó-kedvezményt is. Ezzel a döntéssel várhatóan közel 3 milliárd forint (2,6 milliárd iparűzési, 400 millió építményadó) marad a KKV szektornál Székesfehérváron, melyet reményünk és szándékunk szerint a munkavállalók fognak megkapni béremelések, juttatások formájában. Bízunk abban is, hogy ha működés tekintetben, magas adóerőképességű városként nem is, de fejlesztési források tekintetében kapunk kompenzációt 2022-ben is.”

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában