Frissen Fejérből

2022.10.26. 15:45

Fenntarthatósági díjat nyert a Masterplast zöld programja

A 2022-es Fenntartható jövőért díjat ünnepélyes a BCSDH október 13-i Üzleti ebédjén adták át. Fenntartható jövőért díj elismerést kapott a Masterplast, az Üzleti megoldás – Körforgásos Gazdaság kategóriában, amit a Hungarocell Zöld Program működésével pályáztak meg.

Hajdú Marianna

Forrás: A vállalat

2022-ben hatodik alkalommal osztották ki a BCSDH által alapított Fenntartható jövőért díjat. Ebben az évben olyan területekre fókuszálva hirdették meg, ahol a vállalatoknak a legnagyobb hatását látták a rendszerek átalakítására.

A Masterplast nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az általuk előállított termékek megfeleljenek a cég által képviselt értékeknek, amiből a környezettudatosság sem maradhat ki. A vezetőség nemcsak hisz ezekben az ideológiában, de tesz is a megvalósulásáért. Az első lépés, amit megtettek a fenntarthatóbb gazdaság és élet irányába, az, hogy beléptek a körforgásos gazdálkodás világába.

A magyar építőiparban elsőként hívtak életre egy körforgásos gazdálkodást megvalósító programot. Szinte teljesen hulladékmentes gyártási technológiákat és tudatos energiagazdálkodást alkalmaznak, amellyel tovább csökkenti a vállalat, a környezet terhelését.

Elsőként és egyedülállóan fejlesztették ki innovatív programjukat, amelynek lépései egyszerűek. A megvásárolt a polisztirol felhasználása során keletkezett maradékot összegyűjtjük a korábban megvásárolt zsákokba. Ezután leadjuk a közel száz Öko-pontok valamelyikén, amit a Masterplast onnan visszaszállít. Ebből készül majd a Thermobeton, melyet szintén megvásárolhatunk az Öko-pontokon.

A termék így teljes “életciklusában” hozzájárul az épületek karbon kibocsátásának a csökkentéséhez. Mondhatni két legyet egy csapásra, mert a költségcsökkentő lehetőséget sem szabad szem elől téveszteni. A fel nem használt, de leadott polisztirolt egy új, kiváló hőszigetelő anyaggá varázsolják, így nem csak újra hasznosítanak egy anyagot, ami a hulladék gyűjtőben végezné, hanem hosszú távon is jót tesznek, mivel a Thermobetonnak köszönhetően, sokkal energiatakarékosabbá válnak az épületek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában