Frissen Fejérből

2022.09.19. 15:50

Letartóztatásban az embercsempész, aki árokba hajtott Baracskánál

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak a litván állampolgárnak a letartóztatását, aki illegális bevándorlókkal a kocsijában árokba hajtott.

Főügyészség

Fotó: Szemlits Gyula, bicskei önkormányzati tűzoltóság

A nyomozás adatai szerint a 30 éves férfi  2022. szeptember 17-én Baracskán közlekedett egy angol forgalmi rendszámú autóval, melyben illegális bevándorlókat szállított.

A férfi elvesztette uralmát a kocsi felett, és egy kereszteződésben az autóval – annak oldalára dőlve - az árokban landolt. 

A balesetet észlelte két férfi, akik látták, amint a kocsi utasai az erdőbe menekültek. 

A rendőrök az autót vezető embercsempészt rövid időn belül elfogták, és őrizetbe vették.

 Az ügyészség annak okán, hogy a gyanúsított külföldi, így Magyarországon tartózkodási hellyel nem rendelkezik, szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozással, másrészt a nyomozás során beszerzett adatok alapján bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a férfi letartóztatására. Emellett az ügyészség annak veszélyét is meghivatkozta, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné.

A Székesfehérvári Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvány szerint egy hónapra elrendelte. A bíróság döntése végleges. 

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!