körkép

2017.11.19. 14:00

Véget ért a motoros szezon, két halálos baleset történt Fejér megyében

Mondhatni véget ért a motoros szezon, itt az ideje, hogy a motorok „téli álmot aludjanak.” Krausz Bence motorossal beszélgettünk az idei év eseményeiről.

Horváth Csilla

Forrás: Krausz Bence

Sajnos ebben az évben is számos motoros baleset történt Fejér megyében. Ezek közül a legtöbb anyagi kárral járt, kettő azonban halálos kimenetelű volt.

Az egyik tragédia még áprilisban történt Mezőszilason. Egy fiatalkorú férfi elvesztette uralmát a motorkerékpárja felett, és felborult vele. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A másik halálos baleset nyáron történt Martonvásáron, ahol egy motorkerékpár és egy gépkocsi ütközött össze. A balesetben az autónak ütköző motor vezetője szintén olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

A martonvásári balesetben a motoros a helyszínen életét vesztette.
Forrás: police.hu

Székesfehérváron tizenegy baleset történt, ebből a többség személyi sérüléssel járt. Furcsa balesetek is voltak a megyében. A múlt hónapban, Daruszentmiklóson, egy nő, kisméretű téglával megdobott egy segédmotorjával közlekedő 54 éves férfit. Az incidens során a jármű visszapillantó tükre letörött, illetve a sofőr is megsérült.

Forrás: Krausz Bence

Az időjárás kedvező volt az idén, Krausz Bence móri motoros elmondta, hogy sokan még az ősz beköszöntével is motorra ültek, bár ő személy szerint inkább a nyári időszak kedvelője.

Rendezvények tekintetében bővelkedett az idei év:

-Szokásunkhoz híven idén júniusban is megrendeztük a Nagy Bulit, ahol rengeteg programmal, koncerttel, valamint egy motoros felvonulással készültünk az érdeklődőknek. A régióban több hasonló rendezvény is van, aki érdeklődik a motorok vagy a rockzene iránt, annak jó kikapcsolódást jelentenek. Ezen kívül több motoros ügyességi bemutató, motoros felvonulás, valamint enduro- és cross-versenyt is rendeztek. Megyénk több sportolónak is otthont ad, hisz az ország egyik híres Stuntridere Végh Tamás „Tompi”, valamint egyik kiemelkedő motocross csapata a Motoaction Monpet Team is innen indult útnak.

Az autósok és motorosok közötti konfliktusok javulásáról is megkérdeztük Bence véleményét:

-Szerintem ez egy téves megítélés, nem gondolnám, hogy lenne bármilyen konfliktus. A motorosok többsége a hétköznapokban autót is vezet, így pontosan tudják, hogy milyen a másik oldalon ülni. Sajnos felelőtlen sofőr mindkét táborban akad, de kellő körültekintéssel sok baleset megelőzhető lenne.

Rengeteg akció indul ez ügyben, megcélozva minden közlekedőt. Fontos, hogy az autósok nagyobb figyelemmel vezessenek, a motorosok pedig tanuljanak, hogyan védhetnek ki egy balesetet.

-A Móri Motoros Egyesület aktívan támogatja ezeket a rendezvényeket, az utóbbi időben többek között szerveztünk egy vezetéstechnikai tréninget, ahol profi oktató segít minden érdeklődőnek, hogy megtanulja a motor helyes kezelésének fortélyait, valamint egy baleseti mentési bemutatót, ahol a tűzoltó és mentő kollégák bemutatták egy sebesült kimentését egy roncsolódott személyautóból.

A székesfehérvári Honda Motorcenter idén is szervez Mikulás Motorozást, mely egy jó hangulatú motoros felvonulás a városban, érdemes kilátogatni. A szezonnak már vége sajnos, de fejben mindenki készül a jövő évre, és tervezgeti, hogy hova látogasson el legközelebb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában