Frissen Fejérből

2021.04.18. 18:00

Kőkeresés, összefogás és 3D látvány – Ezeket olvastátok a héten

Csokorba szedtük a hét legizgalmasabb híreit.

feol.hu

A környezet rendezése nélkül másfél milliárd forint körül lesznek a költségek, de ez csak az építkezést jelenti, a földvásárlás ára nélkül – ezt nyilatkozta a Fejér Megyei Hírlapnak Patrick Muyle, a belga Krismar cég menedzsere (balra) a helyszínen, ahol találkozott Kardos Ádámmal, Pákozd polgármesterével is.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Zsédely Mária elvesztette a küzdelmet

Megrázó hírrel szolgált Zsédely Máriáról ma reggel a Geszti Sára Alapítványa a Canavan betegekért oldalán egy hozzátartozó: „hosszú harc után ma este feladta a harcot és örök álomra szenderült.” Mária küzdelmét követői, ismerősei összeszorult szívvel követhették nyomon az elmúlt hetekben. Április elsején került be a kórházba, akkor kért először segítséget, támogatást.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/elvesztette-a-kuzdelmet-a-fehervari-edesanya-zsedely-maria-geszti-sara-4847080/

3D-ben a bazilika!

A székesfehérvári királyi bazilika építészettörténete 3D-ben című videóját nemrégiben töltötte föl az egyik videómegosztó oldalra Sümegi Gyula nyugalmazott alezredes.

https://www.feol.hu/hetvege/sumegi-gyula-3d-latvanyterv-szekesfehervari-bazilika-4832323/

Minden reggel óramű pontossággal kapnak reggelit

Akár egy naplórészlet. De nem: egy bejegyzés ez a ResQ Székesfehérvár Alapítvány közösségi oldaláról. S fontos kiemelni, ez – jó értelemben – egy a sok közül, annyian árasztják el az oldalt jókívánságokkal, s annyi mindent mutatnak meg itt az egészségügyi dolgozók a sok segítségnyújtásból. „Remélem, ízleni fog a süti, nem vagyok valami jó háziasszony, de köszönöm, amit értünk tesztek. Egészségetekre!” – szól a kedves üzenet egy rajzolt mosoly társaságában, melyet banán, energiaital, kávé és csokis keksz ölel körbe.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/oramu-pontossaggal-erkezik-reggeli-vacsora-a-fehervari-mentokhoz-4838770/

Tereprendezés

Mindössze egy éve múlott, hogy a Pákozd melletti M7 Ipari Parkban harmadik letelepülőként ünnepélyes körülmények között átadták a Baptista Szeretetszolgálat országos logisztikai központját. A település keleti végein az­óta sem fejeződtek be a munkálatok, sőt lapunk úgy tudja, mára az ipari park minden telke vevőre talált.

https://www.feol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/pakozd-krismar-kardos-adam-piko-zoltanpatrick-muyle-4841821/

Játékos kőkeresés

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2021. április 12-13. között játékos programot szerveztek Székesfehérvár központjában a bűnmegelőzés jegyében. Az apropót a Bűnmegelőzés Napja, 2021. április 12-e szolgáltatta.

https://www.feol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/112-es-feliratu-kavicsokat-rejtett-el-a-rendorseg-szekesfehervaron-ajandekot-kapnak-a-megtalalok-4837339/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában