Frissen Fejérből

2021.06.11. 11:30

Kalandos nyári nyitás – Agárdon megnyílt a Strand Trappolda

A nyáridő jobban nem is kedvezhetett volna a csillogó vizű medencék szomszédságában létrehozott Agárdi Strand Trappolda megnyitójának. Az igazi pálmafákkal beültetett pázsitos térségben számos szórakozás foglalja el a gyerekeket, míg a nagyszülőket gondosan gyógykezelik.

Zsohár Melinda

Családi gyógyfürdővé nőtte ki magát a nyitás óta eltelt tizenöt év alatt az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő. A tegnapi hamisítatlan nyári időben a legilletékesebbek jelenlétében, óvodások és kisiskolások részvételével avatták fel a humoros-játékos nevű Trappoldát, ahová leginkább az unokákat és a nagyszülőket várják strandkalandparkkal, pálmafákkal, fiatal animátorokkal a medencék szomszédságába. Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Kovacsics Imre vezérigazgató Keszeg Karcsi élő emblémafigura társaságában mutatták be a gyerekeknek, mi mindent kínálnak nekik a pandémia miatti kényszerű bezárás utáni megújulásban. Tóth István polgármester és Molnár Krisztián Fejér megyei közgyűlési elnök méltatta a fürdő fejlesztési stratégiáját, amely a nehéz idők ellenére 90 millió forintos beruházással hozta létre az Agárdi Strand Trappoldát.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Természetesen nem tilos fia­tal szülőknek a belépés, hangzott el a kiváló hangulatú megnyitón, ahol óvodások és kisiskolások telepedtek a zöld gyepre, magukra húzván az ajándékba kapott pólót Keszeg Karcsi képével. A felnőttek is lecserélték az öltönyt, zakót a zöld pólóra, maga a fürdőigazgató, Kovacsics Imre egyenesen strandi öltözékben mutatta be az ínséges pandémiás időszak után, hogy mivel rukkoltak elő saját fejlesztésben!

Családi gyógyfürdővé nőtte ki magát a nyitás óta eltelt tizenöt év alatt az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő.
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Geotermikus energiával fűtenek, szelektíve gyűjtik a hulladékot, minden szempontból zöld szemlélettel működik az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő Zrt. Tíz hónapig tartottak bezárva, a turizmus szenvedte el világszerte a legnagyobb üzleti csapást a Covid-járvány miatt, s nem lehettek biztosak az agárdiak sem, hogy egyáltalán lesz-e nyár. Mármint fürdő- és látogatási szezon, utalt az előzményekre az igazgató. A létesítmény havi fenntartása 50-60 millió forint, ám bezárva is 25 millióra rúgtak a költségek, adott tájékoztatást őszintén a nehézségekről. A nyári szezonban a kistérség legnagyobb foglalkoztatója is a társaság, kilencven ­dolgozó keresi kenyerét a komplexumban. „Tizenkilencre lapot húztak” – idézte Kovacsics Imre, aki magát „egyszerű fürdőigazgatóként” aposztrofálta, s bejelentette: megtakarításaikból, saját fejlesztésben fordítottak 90 millió forintot a tegnap megnyílt tematikus kalandparkra. Molnár Krisztián Fejér megyei közgyűlési elnök tette hozzá, hogy az országosan elismert turisztikai szakember, egyetemi docens munkatársaival megtervezte, mi is lehetne az az újdonság, amivel kedvezhetnének a családoknak, s a látvány magáért beszél. Az elnök szólt a megyei turisztikai fejlesztésekről, amelyek a korábbiakhoz képest tovább nőnek, az ágazatot támogatandó.

„Tizenkilencre lapot húztak” – mondta Kovacsics Imre vezérigazgató a megnyitón
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A megnyitó alkalmával nyitva volt a termálfürdő, a kültéri medencékben többnyire idős emberek úsztak, napoztak e hétköznapi dél­előttön medencékben. A szülők tehermentesítése, a nyári vakáció kitöltése adta magát a fejlesztési ötletre: míg a nagyszülők gyógykezelésre, vízi tornára, pihentető medencézésre jönnek, addig a tizennégy év alatti gyerekeket becsábítják a Trappoldába.

Felügyelet alatt, kedves fiatal animátorok társaságában játszanak, kipróbálják az ugrálóvárat és a vízi dodzsemet, rajzolnak, festenek, ha arra van kedvük. „Újra együtt!” – ez a nyári szlogen, amit Keszeg Karcsi, a kis kabalahalacska jelenlétében többször elmondtak.

 

Sok ideig törték a fejüket, milyen nevet is adjanak magának a létesítménynek, ami kicsit dzsungel, kicsit tó és sivatag a „berendezéssel”, ugróvárral, még egy igazi motorcsónak is várja a füvön a legkisebbeket. A Trappolda szóról Tessely Zoltán ország­gyűlési képviselő, a Pannónia Szíve Program mentora értekezett a gyerekekkel. Megvitatták, hogy a lovacskák szoktak trappolni, csakúgy, mint a kalandra és játékra kész gyerekek jókedvükben. A bemutató tájékoztatást követően a gyerekek azonnal birtokba vették az igényes, színvonalas strandjátékparkot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában