Frissen Fejérből

2021.09.14. 07:00

Martin hazamehetett a siófoki kórházból

A nagymamája elmondása szerint továbbra is hordania kell a nyakmerevítőt, és a tüdejét, szívét is fájlalja a hatodikos fiú, akit múlt héten vertek meg, állítólag négyen.

Déri Brenda

Nikolics Martin nyakmerevítőben fekszik Siófokon

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Legutóbbi cikkünk megjelenése óta hatalmas közérdeklődésre tart számot Martin története, bejárta a legtöbb hazai sajtóorgánumot. Lapunk ismét felkereste a nagymamát, Nikolics Vilmosnét, hogy Martin állapota felől érdeklődjünk.

– Szerencsére tegnap, hétfőn délelőtt hazaengedték az unokámat a kórházból, a nyakmerevítőt azonban továbbra is hordania kell, a fájdalmai sem csillapodtak, a tüdejét és szívét fájlalja. Nagyon fél, hogy újból megverik, egyáltalán nem szeretne visszamenni az iskolába. Én sem akarom addig visszaengedni, amíg nem távolítják el onnan a négy problémás gyereket. Az igazgatónő a mai napig nem keresett minket, amit elég felháborítónak találok – állítja a nagymama.

Nikolics Martin nyakmerevítőben fekszik Siófokon
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nikolics Vilmosné megemlítette, nem ez volt az első eset, hogy ugyanez a négy fő bántalmazta Martint. Ezt megerősítette egy korábban ott tanító pedagógus is az egyik országos televíziócsatornának. A pedagógus a csatornának elmondta, az iskolában sok verekedés volt, amikor ott dolgozott és a fiút is bántották többször.

– A rendőrségi nyomozással párhuzamosan a tankerület is indított fenntartói, munkáltatói ellenőrzést, mely során azt vizsgáljuk, hogy a Lepsényi Fekete István Általános Iskola intézményvezetője, pedagógusai szabályszerűen jártak-e el, eleget tettek-e a munkaköri leírásukban foglaltaknak, az intézmény szabályszerű működése biztosított-e – írta lapunk kérdésére a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Török Szabolcs. Hangsúlyozta, a Székesfehérvári Tankerületi Központ az erőszak minden formáját elítéli, a munkáltatói vizsgálatot és a nyomozást követően megteszi a szükséges lépéseket.

Előzmények:

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nikolics-martin-sulyosan-bantalmaztak-lepseny-5266748/[/embed]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában