Ivóvízvezeték-hálózat

2022.10.07. 14:58

November végéig tart a közműcsere a Csanádi tér környékén

Javában zajlanak az ivóvízvezetékeket érintő átépítési munkálatok a Csanádi, Radnóti és Pilinszky tér környékén. A munkálatok részleteiről, és arról, meddig tart a parkolókat is érintő útfelbontás, az önkormányzatot kérdeztük.

Héjj Vivien

A munkálatokat az önkormányzat saját forrásból finanszírozza

Fotó: Héjj Vivien / FMH

Mint arról már korábban beszámoltunk, gőzerővel zajlanak az ivóvízvezeték-rekonstrukciós munkálatok a Csanádi, Radnóti és Pilinszky tér környékén. A kivitelezés során több helyütt fel kellett bontani a parkolókat, ezáltal a lakótelepek egyes részein átmenetileg jelentősen lecsökkent a használható parkolóhelyek száma.

A beruházás részleteiről, és arról, meddig tartanak a néhány hete kezdődött munkálatok, az önkormányzatot kérdeztük. A Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda tájékoztatása szerint az önkormányzat saját forrásból végzi a Radnóti és a Csanádi tér komplett ivóvízvezetékének átépítését, valamint a Pilinszky tér bekötéseinek megújítását.

– A Radnóti és a Csanádi tér vízellátását biztosító meglévő KPE csövek, valamint azbesztcement anyagú vízvezetékek elöregedtek, a vezetékeken csőtörések, meghibásodások keletkeztek, az üzemeltetési biztonság nem volt megfelelő. A felújítás során megközelítőleg 890 folyóméter vízvezeték és bekötés átépítése valósul meg, a beruházás értéke nettó 82 millió forint. A vízvezeték-kiváltás kivitelezése júniusban kezdődött, a szükséges régészeti megfigyelés mellett. A beruházás során a kiváltással érintett vízvezetékekhez tartozó társasházak bekötései is megújulnak. Az építés időszaka alatt a szakemberek ideiglenes vezetékeket építettek ki, amelyek a társasházak folyamatos vízellátását biztonságosan ellátják – tájékoztatta lapunkat az önkormányzat.

Az ivóvízvezeték-hálózatának teljes körű felújítása várhatóan november végéig tart. A munkálatok befejezéséig a környéken élők türelmét és megértését kérik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában