Frissen Fejérből

2022.11.11. 09:43

Téli álomra szenderül a Pákozd-Dinnyés szakasz felújítása

Elkezdődött, majd tavaszig leáll a kivitelezés a Dinnyés-Pákozd közti úton. A felújítás ugyan a téli üzemeltetés visszavétele miatt szünetel, mégis lesznek addig is korlátozások a szakaszon.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A 6213-as jelű út Dinnyés és Pákozd közötti szakaszának felújítása kapcsán 2022. október 13-án adta át a munkaterületet a Magyar Közút Fejér megyei igazgatósága a külső kivitelezők számára. A vállalkozó ettől fogva az előzetes ütemezésnek megfelelően kezdett el dolgozni: eddig a padkanyesési, árok rendezési munkák készültek el, illetve a meglévő burkolaton a lokális hibák kijavítása után a kötő-kiegyenlítő réteg készült el a szakasz majdnem teljes hosszában – tájékoztatta olvasóinkat a feol.hu kérdésére Molnár István igazgató. Hozzátette:

- Ezt követően november 11-től téli üzemeltetésre visszavesszük a szakaszt, vagyis a téli hónapokban újabb munkavégzési fázisok nem lesznek. Így az érintett szakasz a téli időszakban teljes hosszban és szélességben járható lesz, viszont közlekedésbiztonsági okokból és a kerékpárosok védelmében egyelőre a 60 km/órás sebességkorlátozás érvényben marad. A folytatás 2023. márciusának közepén várható, az időjárástól függően. Az előzetes terveink szerint a nyári szünidő kezdetére szeretnénk, ha a vállalkozók befejeznék a szakasz teljes körű felújítását. A szakaszon található hidak is majd a tavaszi hónapokban újulnak meg. Egyébként a felújítási munkák folytatása során a közlekedők által már megszokott, félpályás korlátozás lesz érvényben, válható, jelzőőrös irányítás mellett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában