Frissen Fejérből

Tegnap, 13:51

Vigyázzon, hová ül a belvárosban!

Festik a padokat a belvárosban, amire kihelyezett írásos üzenet is figyelmezteti a lakosságot.

Gombor Lili

Megszépülnek a köztéri padok a belvárosban

Fotó: Gombor Lili / FMH

Megszépülnek a köztéri padok Székesfehérváron a sétálóutcában. A Nap már jócskán kikezdte a korábbi festést, ezért is látványos az átalakulás. A padok színe barna marad, de a friss festésnek köszönhetően sokkal jobban néznek majd ki. A délelőtti órákban még zajlott a festés, a már elkészült, lefestett padokra pedig kitettek egy-egy papírlapot, melyen figyelmeztetik az arra járókat, hogy a pad frissen van festve, egyelőre ne üljünk rá.

Kerestük a Városgondnokságot is, hogy megtudjuk, Székesfehérvár mely területein lehet esetleg még padfestésre számítani, illetve, hogy a karbantartási munkálatok csak a padokat érintik, vagy esetleg más köztéri eszközöket is. Megkeresésünkre cikkünk megjelenéséig nem reagáltak, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Frissítés 18:17

Megkeresésünkre a Városgondnokság közölte, hogy az időjárási viszonyok váltakozása igen nagy mértékben befolyásolja a város közterületein lévő több mint 3200 utcabútort. Ezek kopása folyamatosan zajlik, többek között az erős napsugárzás miatt. Idén sok utcabútort felújítanak, különös tekintettel a város frekventált helyein elhelyezkedő padokra. Az év elején készített ütemezés szerint eddig megtörtént többek közt a Kossuth udvar és a III. Béla király tér padjainak felújítása, festése, szükség szerint cseréje.

Az augusztus 20-i ünnephez igazodva, a múlt hét folyamán megkezdődött a Mercure Hotel előtt elhelyezkedő "hullámos" padok felújítása, felületkezelése. A város legnagyobb számú padjaival ellentétben ezek felületkezelése a gyártás során olajozással történt, a felület felcsiszolása és előkészítése után a felújításuk is ápolóolajjal zajlik. A munka ütemezése során a Városgondnokság ügyelt arra, hogy mindig legyen szabad, használható ülőfelület, külön figyelve a szombat-vasárnapi napokon várhatóan nagyobb számú nézelődőre, látogatóra, sétálóra.

A következő ütemben (a tervek szerint a jövő héten) kezdődik a Varkocs szobor környezetében álló hullámos padok olajozása.

Amennyiben az időjárás továbbra is kedvező lesz, ezt követően megkezdődik a Mercure Hotel melletti szökőkút és a Varkocs szobor körül elhelyezkedő hagyományos padok olajozása, felületkezelése.

A belvárosi vagy a belváros közelében lévő padokon túl folyamatosan zajlik a város játszóterein (például Csanádi tér), sportpályáin (például Túrózsáki szabadidő park, Halesz park) a játszóeszközök és az ott lévő padok, valamint a kisebb parkok, ligetek (Illyés Gy. tér; Szedreskerti ln.-Ligetsor) padjainak felújítása, festése is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában