Rejtett kötetek

2022.10.21. 08:00

Könyvkeresés Fehérvár különböző pontjain

Ismét elhagyott könyvek keresik új gazdáikat a megyeszékhely közterületein. A kincskereső programot már többször elindították a megyeszékhelyen és környékén, a korábbi sikereknek köszönhetően pedig újra olvasmányok elrejtésére hívják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Baráth Eszter

Fotó: Nagy Norbert

Keresd a könyvet! – Székesfehérvár és környéke. Ismét aktuális a felhívás, amit a korábbiakhoz hasonlóan idén is Szabados Melinda meseíró indított el. A program elsősorban most is a gyermekeknek szól, de természetesen ezúttal sincs kizárva egyetlen korosztály sem.

A lényeg mindösszesen annyi, hogy egy már általunk olvasott könyvünk elrejtsük valahol a városban, hogy aztán megtalálójának is része lehessen a történet nyújtotta élményekben. Érdemes olyan helyet választani, ami forgalmas, és elsősorban a célkorosztály számára frekventált. Egy gyermekkönyv esetében tehát javasolt például egy játszóteret választani a kötet ideiglenes rejtekhelyéül. Fontos, hogy a könyveket megóvjuk a sérülésektől, az eső és a szél viszontagságaitól, ezért javasolt egy többször használható műanyag tasakban kihelyezni azokat.

Amennyiben kiválasztottuk a kötete, amit továbbadnánk másoknak, nincs más dolgunk, mint az esemény közösségi média csoportjában feltüntetett üzenet kíséretében elhelyezni a kiválasztott közterületen.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában