Már fogadják a jelentkezéseket

2023.09.28. 19:00

Középiskolásoknak hirdet honismereti vetélkedőt a Vörösmarty Mihály Könyvtár

Az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz kapcsolódva idén is meghirdeti a már hagyományosnak számító, „Itt éltek előttünk...” című középiskolás honismereti vetélkedőt a Vörösmarty Mihály Könyvtár és a Fejér Megyei Honismereti Egyesület.

Héjj Vivien

A vetélkedő résztvevői fordulónként három Fejér megyei személyiség életével és munkásságával ismerkedhetnek meg a feladatlapok kitöltése során. A verseny három online fordulóból áll, majd a döntőbe jutottak a tervek szerint már személyesen mérhetik össze tudásukat 2023 decemberében.

A feladatok megoldásához a Fejér Megyei Életrajzi Lexikon és a felkészítő tanároknak, valamint a csapatkapitányoknak elküldött ajánlott irodalmak nyújtanak segítséget. A Vörösmarty Mihály Könyvtár két kategóriában várja a középiskolás jelentkezőket: egyéniben vagy háromfős csoportban – mindkét esetben szükség lesz egy felkészítő tanárra is.

Az online fordulók várható időpontjai: október 16-29., október 30. – november 12., valamint november 13. – november 26. A döntő tervezett időpontja december 8., péntek.

Jelentkezni október 13., péntekig lehet a vmk.hu oldalon elérhető online űrlap kitöltésével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában