Kézilabda

2017.09.15. 07:30

Az FKC kézisei a Kisvárdát fogadják

SZÉKESFEHÉRVÁR – Múlt szombaton, a Népligetben vereséggel nyitottak az Alba FKC lányai. Pénteken, 18 órakor nyerni akarnak az első, hazai bajnokin.

Horog László

A szélső, Májer Krisztina legutóbb két gólt lőtt

Fotó: Kricskovics Antal

Az első fordulóban a mindig félelmetes FTC-nél vendégeskedett az Alba FKC gárdája, amely 15-9-es félidő után 32-18-as vereséget szenvedett. Ezúttal könnyebb feladat vár a lányokra, a Kisvárda látogat a Verseci útra. Persze, nagyon meg kell küzdeni a pontokért, a tavalyi szezonban a várdaiak 23-22-re nyertek a keleti határszélen. A márciusi visszavágón félidőben még 14-12-re vezettek, aztán a második félidőben nagyot javultak, megérdemelten nyertek az albások, 28-23-ra.

A szélső, Májer Krisztina legutóbb két gólt lőtt
Fotós: Kricskovics Antal

A fehérváriak vezetőedzője, Deli Rita egyértelműen győzelmet vár tanítványaitól.

- Mindenki igazolt a nyáron, a Kisvárda különösen, kapus, beállós, irányító és átlövő is érkezett hozzájuk. Triscsuk Krisztinát nem kell bemutatnom, rajta kívül a horvát beállós, Vesna Milanovic Litre, a szerb válogatott irányítója, Tamara Radojevic és a Békéscsabáról érkező kapus, Triffa Ágnes is komoly erősítést jelent. Már a tavalyi csapatban is kulcsember volt a szerb átlövő, Marina Dmitrovic és a brazil szélső, Samira Rocha, valamint Orbán Adrienn. Ezzel együtt is győzelemre készülünk – közölte Deli Rita szakvezető.

A vendégek még nem léptek pályára a bajnokságban, a Vác elleni meccsük az ellenfél nemzetközi kupaszereplése miatt elmaradt. A fehérváriaknál Herr, Nascimento és Utasi a rehabilitációt végzi, a többiek hadra foghatóak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában