Helyi sport

2017.10.30. 18:21

A fehérorosz brigád érkezik: az Alba szerdán fogadja ellenfelét

Az Alba Fehérvár kosarasai szerdán a harmadik meccsüket vívják az Európa Kupában. A Tsmoki Minsk együttesét 18 órakor fogadják.

Horog László

A FIBA által szervezett nemzetközi sorozaton, a Europe Cup-on még nem tudtak nyerni a fehérváriak, miután kiestek a BL-selejtezőn a török Pinar ellen, két, hazai meccsüket elveszítették a kupában: az izraeli Herzliya és a belga Charleroi is jobbnak bizonyult a Gáz utcai csarnokban. Előbbiek 93-74-re, utóbbiak múlt hét közepén, 72-60-ra. A bajnokságban sem megy jól a kék-fehéreknek, egy találkozót nyertek, négyet elvesztettek, a tabella alsó régiójában tanyáznak, amitől az utóbbi két évben elszoktak a legutóbbi szezonban bajnok és kupagyőztes gárda hívei.

Lóránt Péter remek játékkal tért vissza a műtétje után Fotó: Pesti T.

A hétvégén a Szolnoktól szenvedtek hazai pályán vereséget, az alföldiek 70-60-ra győztek. A mérkőzés egyetlen pozitívuma Lóránt Péter visszatérése volt, a ponterős center porcműtét után, háromhetes kihagyást követően, nagyon jó játékkal tért vissza, ám remeklése és 17 pontja is kevés volt a hazai diadalhoz.

– Az Olaj megérdemelten nyert, mert jobb volt nálunk. A küzdéssel és az akarati tényezőkkel ezúttal nem volt gond, viszont játszhattunk volna okosabban, a dobóhelyzeteink megvoltak a győzelemhez. A vereség fájó, de a pozitívumokat kell keresnünk, ez már jobb mérkőzés volt, mint amilyen összecsapásokat az utóbbi időszakban vívtunk – közölte Lóránt, a fehérváriak csapatkapitánya.

A vezetőedző, Dzunic Branislav reméli, végre elindulnak felfelé. „Három negyeden át közel voltunk a Szolnokhoz, ám az utolsó tíz percben a kritikus pillanatokban túl sokat hibáztunk, kapkodtunk, rossz döntéseket hoztunk, szervezetlen volt a támadójátékunk. Végig küzdöttünk, hajtottunk, mindent kiadtunk magunkból, de ez nem volt elég a sikerhez. A vereségek miatt láthatóan önbizalomhiányban szenvedünk, így nehéz lesz meccset nyernünk. Dolgozunk tovább, pontosan tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk a folytatásban sem.”ű

Fotó: Pesti T. 

A Tsmoki Minsk három fronton érdekelt, a VTB Ligában orosz, lett, észt és kazah gárdák ellen, a hazai bajnokságban – hat győzelemmel állnak –, valamint az Európa Kupában. Itt ötvenszázalékos a mérlegük: otthon kikaptak a belgáktól, egylabdás derbin, 78-76-ra, múlt héten pedig Izraelben nyertek 69-63-ra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában