Atlétika

2018.02.26. 19:31

Halmozták az érmeket az ARAK sportolói

Az ifjúságiak és juniorok fedettpályás atlétikai országos bajnokságán öt aranyérmet gyűjtöttek az ARAK sportolói.

Ferencz Balázs

Az ifjúságiak és juniorok fedett pályás bajnokságán a záró számban villantottak igazán nagyot az ARAK atlétái. Az ifjúsági lányok 4x200 méteres váltófutó számában az Endrész Klaudia, Menyhárt Zsófia, Simon Viktória és Takács Boglárka alkotta kvartett nem csak nagyon szoros versenyben – a másodikkal századra azonos eredménnyel – nyert, hanem új ifjúsági rekordot is felállított. A váltó mellett még kétszer a dobogó legmagasabb fokára állhatott Takács Boglárka. Varga Tamás tanítványa, amiben elindul, nyert, ráadásul egyéni csúccsal. Először 60 méteren vert több, mint két tizedet a mezőnyre. A 7,55-ös ideje három századra megközelítette az országos csúcsot. A 200 méteres számban is az első lépéstől vezetett a sprinter, és 24,78-as kiváló idővel ünnepelhette második aranyát. Endrész Klaudia távolugrásban 5,89 méteres ugrással biztosította be aranyát.

Menyhárt Zs., Takács B.,Simon V.,Endrész K. Fotó: arak

A budapesti hétvége ötödik aranyát Pisch Milán kiváló teljesítménye hozta a 60 méteres síkfutásban. A előfutamból a második legjobb idővel a döntőbe került sprinter egy tizedes egyéni csúccsal (6,89 mp.), egyetlen századdal előzte meg szolnoki riválisát és lett aranyérmes. Csetényi Eszter az ezüstöket halmozta.

A 60 méter gátfutás döntőjében egyéni csúccsal ért be a második helyre, valamint a 4x200 méteres junior váltó kezdőjeként is ezüstöt nyert. A váltótársak a 800 méteren harmadik és negyedik helyezett Punk Adrienn és Darabos Aliz mellett a magasugrásban az elsővel azonos eredménnyel szintén duplán ezüstérmes Szépe Flóra voltak. Hármasugrásban Szépe Gergő a juniorok mezőnyében, Homonnai Dávid az ifjúságiaknál repült fel a dobogóra egyéni csúccsal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában