Feketehegy-Szárazrét Sport és Szabadidős Egyesület

2018.05.10. 12:30

Új sportegyesület alakult Fehérváron

Megalakult a Feketehegy-Szárazrét Sport és Szabadidős Egyesület, amely nevéhez híven a városrészben lakók szabad­idős sportolását hivatott támogatni, elősegíteni.

FMH

Mintegy hatezren élnek a Feketehegyen, illetve a szomszédos Szárazréten. A most alakult Feketehegy-Szárazrét Sport és Szabadidős Egyesület sajtótájékoztatóján elhangzott, eme tekintélyes számú lakos tömeg- és szabadidősport lehetőségeit szeretné megteremteni. Elsősorban programszervezéssel kívánja bizonyítani életképességét az egyesület, a taglétszám bővítése most nem elsődleges. Amikor közösség­építésről beszélünk, éppen ilyen gyakorlatra van szükség – fogalmazott az egyesületről szerdán tartott sajtótájékoztatón Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője. Az egyesület elnöke Csóra Renáta.

Az új egyesület által szervezett első program május 26-án, a városrész lakói számára szervezett kispályás labdarúgó kupa lesz, amelyre a feketehegyi utcák csapatai jelentkeztek és még jelentkezhetnek. Nyáron a már említett sporttáborokkal várják a gyerekeket, ami pedig az egyéb terveket és lehetőségeket illeti, elhangzott, hogy képzett edzők foglalkoznak majd azokkal, akik sportolni szeretnének az FSE égisze alatt. Csucsánszky Zoltán, a Videoton korábbi válogatott labdarúgója, majd utánpótlásedzője foglalkozik a focizni jelentkezőkkel, az egyesület használhatja a városrészben található műfüves pályát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában