diákolimpia

2018.05.15. 12:00

Verhetetlenek a tóvárosi focisták

A fehérvári Tóvárosi Általános Iskola II. korcsoportos fiúcsapata nyerte a labdarúgó diákolimpia országos döntőjét.

Nagy Péter

Hibátlan teljesítménnyel végeztek az élen a fehérváriak Fotó: MDSZ

20 tanintézmény futballcsapata mérte össze a tudását a Viharsarokban megrendezett országos finálén, ahol megyénket a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskola gárdája képviselte. A csoportküzdelmek során paksi, pécsi, szolnoki és dunakeszi iskola labdarúgóival néztek farkasszemet Oláh Attila tanítványai, akik pontveszteség nélkül, 28–3-as gólkülönbséggel abszolválták az első kört. Az elődöntőben a házigazda Békéscsabával kerültek össze a koronázóvárosi ifjak, itt egy szoros összecsapáson ugyan, de 2–1-re győztek a tóvárosiak. A döntőben a budapesti XIII. kerületi Hegedűs Géza Általános Iskola alakulata várt rájuk, a fővárosiakat egy gólgazdag meccsen, 7–4-re múlták felül a Fejér megyeiek.

Hibátlan teljesítménnyel végeztek az élen a fehérváriak Fotó: MDSZ

Az együttes névsora: Tarkó Zétény, Horváth Tamás, Jádi Balázs, Szihalmi János, Kovács Bence, Malomhelyi Bence, Magyari Péter, Szücs Máté, Pirgi Péter, Csucsánszky Zoltán. Felkészítők: Oláh Attila, Fodor Tamás. Csucsánszky Zoltán a legjobb játékosnak, Oláh Attila pedig a győztes csapat edzőjének járó díjat kapta meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában