Futottunk a mezőny után

2018.07.17. 20:42

A Kalincsák–Gulyás duó a vívás után kiszállt az éremért folytatott harcból

Kedden a női váltóversennyel megkezdődött a Nu Skin felnőtt öttusa Európa-bajnokság a koronázóvárosban. Az első napon Fehéroroszország legjobbjai győztek.

Káldor András

A volános Kalincsák Eszter nem ment rossz pályát, de a váltó a lovaglásnál bukott el

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Abban bizakodhattunk, hogy akár már az első napon dobogós hellyel örvendezteti meg a Bregyó közi Szabadidő Központba kilátogatókat a női váltóverseny két magyar résztvevője, a Volán Fehérvár sportolója, Kalincsák Eszter, és a KSI-s Gulyás Michelle. Mindenesetre jó előjelekkel indultak harcba a lányok, hiszen Kalincsák három hete Spanyolországban junior Európa-bajnoki címet szerző gárda tagja volt, míg a 17 éves Gulyás januárban tette le a névjegyét, amikor második lett a hagyományos, budapesti idénynyitón.

Kedden délelőtt a Csitáry G. Emil uszodában indították a versenyt a csapatok, melyek száma a korábbi évekhez viszonyítva meglehetősen foghíjasnak tűnt, mivel mindössze hat nemzet duói csaptak össze. A magyarok nem kezdtek rosszul, 2:04,81-es idejükkel 301 pontot szereztek, és ez elég volt arra, hogy az első helyen zárják a számot megelőzve hat, illetve nyolc ponttal Írország és Olaszország stafétáit.

A vívást új helyszínen, a közelmúltban átadott Széna téri sportcsarnokban rendezték. Itt közel ötvenszázalékos teljesítményt értek el a lányok, 19 győzelem mellett 21 vereséget szenvedtek. A számot a Szvetlana Lebegyeva, Jekatyerina Kuraskina összeállítású orosz brigád nyerte 230 pontot gyűjtve (24/16). A Bregyó közi Szabadidő Központban rendezték meg a lovaglást, mely nem a legjobban sikerült a mieinknek. Ötödikként indultak, előbb Gulyás Zermatt nyergében, majd őt követte a Hellát lovagló Kalincsák. A viharosra forduló időjárás is közrejátszhatott abban, hogy Gulyás zsinórban négy verőhibát vétett, míg csapattársa sem tudott hibátlan pályát teljesíteni, így a 6. helyen végeztek. Ebben a számban Írország lett az első a fehéroroszok előtt.

A volános Kalincsák Eszter nem ment rossz pályát, de a váltó a lovaglásnál bukott el
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A kombit a 6. helyről várta csapatunk, az élről pedig a jól vívó, és lovagló orosz kettes indulhatott. A magyar duó számára már csak a tisztes helytállás lehetett a cél, mivel Kalincsák félig sérülten, a térdét fájlalva állhatott rajthoz, és az első sorozatban többször is megremegett a keze a lőállásban, így jelentős hátrány után próbálta utolérni a mezőnyt. Fehéroroszország válogatottja viszont jól hajrázott, és az íreket, valamint az oroszokat megelőzve az élen végzett. Számunkra maradt a 6. hely, és némi hiányérzet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában