Barzsó lenyomta őket

2018.07.24. 18:28

A sárosdi szkanderesek hét medállal tértek haza az Európa-kupáról

Négy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárták a Szlovákiában megrendezésre kerülő Európa-kupát a Sárosdi Szkander Klub versenyzői. A négy elsőséget Barzsó Henrietta szolgáltatta.

Nagy Péter

A Fejér megyei küldöttség hét medállal térhetett haza

Fotó: SSZK

A szófiai Európa-bajnokságot követően Szlovákiában volt jelenésük a sárosdi szkandereseknek. A Dobra Vodában (magyarul Jókő) lebonyolításra kerülő Európa-kupán a Fejér megyeiek ásza, Barzsó Henrietta szerezte a küldöttség mind a négy aranyérmét. A felnőttek mezőnyében versenyző hölgy előbb a 60, majd a +60 kilogrammosok között is verhetetlennek bizonyult, hiszen mindkét súlycsoportban jobb, illetve bal kézzel is az első helyet kaparintotta meg.

A csapat egyetlen ezüstérme Verbóczki Luca nevéhez fűződik, aki a junior 60 kilogrammosok táborában jobb kézzel lett második. Verbóczki egyébként bal kézzel egy bronzot is begyűjtött.

Barzsó Alexander produkálta az együttes utolsó medálját a felnőttek 75 kilogrammos kategóriájában, a sárosdi ifjú bal kézzel a dobogó legalsó fokáig küzdötte fel magát.

A Fejér megyei küldöttség hét medállal térhetett haza
Fotó: SSZK

Az antalyai szkander-világbajnokság előtt jó erőfelmérő volt a szlovákiai megmérettetés, Barzsóék legközelebb szeptemberben, Verőcén lépnek asztalhoz a magyar válogatott színeiben. A Judgement Day elnevezésű világkupára eddig 15 ország válogatottja jelezte részvételi szándékát előzetesen, a gárda augusztus végén edzőtáborba vonul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában