Pénteken már a negyeddöntőket rendezik

2018.08.30. 21:08

Két magyar maradt állva egyesben a Bregyó teniszversenyén

A második forduló mérkőzéseit rendezték a 25 ezer dollár összdíjazású ITF Pro Circuit nemzetközi salakos teniszversenyen, a csütörtöki napon a Bregyóba kilátogató szurkolók Valkusz Máté és Borsos Gábor továbbjutásának is tapsolhattak, párosban a Gödry–Nagy kettős a fináléba került.

Krebsz András, Horog László

Színvonalas mérkőzéseket vívnak a teniszezők az egyes csatározások során

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A szerdán sima mérkőzést vívó Valkusz Mátéra a 25 éves Pavel Nejedly várt, a tornán első helyen rangsorolt magyar játékos 176 hellyel előzte meg cseh vetélytársát a világranglistán. Az első négy gémben mindkét teniszező hozta az adogatásait, Nejedly azonban ezeket sokkal könnyebben kivitelezte. Valkusz aztán brékelte ellenfelét, majd behúzta saját szervajátékát is (4:2). A magyar végül 5:4-es vezetésnél, két bréklabdát hárítva egy remek tenyeressel zárta le az első játszmát. A második szett rögtön magyar brékkel indult, ám Nejedly azonnal válaszolt (1:1). Ezt követően két nehezen hozott adogató­játékot láthattunk, majd Valkusz szép rövidítés után ismét előnybe került, ezt aztán egy love game-­mel fejelte meg a magyar (4:2). Valkusz 5:3-nál újfent brékelte ellenfelét, ezzel alig több mint másfél óra alatt továbblépett a negyeddöntőbe.

– Az első szettben kicsit lazábban kezdtem, ennek ellenére a maximumot nyújtottam a mérkőzésen. Nehezemre esett nyerőket ütni, az ellenfelem a gyorsaságát kihasználva szinte minden labdát elért, így kénytelen voltam a hálónál lezárni a pontokat – mondta Valkusz Máté a találkozót követően.

Színvonalas mérkőzéseket vívnak a teniszezők az egyes csatározások során
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A hatodik játéknap többi magyar érdekeltségű párharcainál Bartakovics Marcell meglehetősen sima vereséget szenvedett a brazil Santannától, míg Borsos Gábor szetthátrányból fordítva aratott sikert a magasabban rangsorolt Pichlerrel szemben.

A mai napon már a negyeddöntőket rendezik, Valkusz Máté az 5. helyen kiemelt San­tanna ellen tehet újabb lépést a végső siker felé, rajta kívül Borsos Gábor is salakra lép pénteken.

Eredmények (2. forduló, legjobb 8 közé jutásért): Valkusz Máté (1.)–Pavel Nejedly (cseh) 6:4, 6:3; Borsos Gábor–David Pichler (osztrák) 2:6, 6:2, 6:2; Bruno Santanna (brazil, 5.)–Bartakovics Marcell 6:1, 6:2; Jelle Sels (holland, 2.)–Marko Tepavacs (szerb) 6:7, 7:5, 6:3; Karim Mohamed Maamoun (egyiptomi, 3.)–Artyem Dubrivnyi 5:0-nál Dubrivnyi feladta. Alexander Erler (osztrák)–Oscar Jose Gutierrez (brazil, 4.) 6:4, 6:4; Sadio Doumbia (francia, 6.)–Pascal Brunner (osztrák) 6:3, 7:6; Lukas Klein (szlovák, 8.)–Wilson Leite (brazil) 6:7, 7:5, 6:1. Páros (elődöntő): Gödry/Nagy (3.)–Gutierrez (brazil)/Maamoun (egyiptomi) 6:3, 6:3; Brouwer/Sels (hollandok, 4.)–Radojkovics/Tepavacs (szerbek) 6:3, 6:7, 10:8.

ISMÉT LADIES OPEN KISKÚTON

A tavalyi esztendőben már püfölték a labdát a hölgyek a fehérvári salakon, idén is megrendezik a Kiskút Ladies Opent. A 15 ezer dollár összdíjazású esemény szeptember 1-jén, szombaton indul, két napon át az egyéni selejtezőket rendezik, aztán az egyéni, valamint a páros főtábla küzdelmei következnek öt napon át. A torna első kiemeltje minden bizonnyal az orosz Viktoria Kan lesz, aki jelenleg a 409. helyet foglalja el a világranglistán, de korábban már szerepelt a 150. pozícióban is. A főtáblán négy magyar játékos biztosan ott lesz, köztük a vendéglátó klub két sportolója, Pirok Alexa és Zádori Réka. Székesfehérvár polgármestere, a teniszért nem titkoltan rajongó Cser-Palkovics András elmondta, nagy öröm, hogy a koronázóvárosban ismét rangos, nemzetközi női teniszviadalt bonyolítanak le, mindenkit arra biztatott, látogasson ki a tornára. Galambos Gábor versenyigazgató hozzátette, minden jel arra mutat, hogy az időjárás kegyes lesz a versenyzőkhöz és a nézőkhöz egyaránt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában